Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι πιο ασυνήθιστες αεροπειρατείες από το 2001 ως σήμερα



Οι αεροπειρατείες όπως αυτή που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αεροσκάφος της Egypt Air αποτελούν ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο μετά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο France 24, οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιήθηκαν από άτομο που ήθελαν να επιλύσουν προσωπικά ζητήματα και στις πλείστες περιπτώσεις οι ομηρίες είχαν αίσιο τέλος, χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Ιδού ορισμένα παραδείγματα όπως τα παρουσιάζει το France 24:

Φεβρουάριος 2014
Ένας Ουκρανός, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές ήταν μεθυσμένος, καταλαμβάνει αεροσκάφος της Pegasus Airlines με 110 επιβάτες το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Kharkov-Κωνσταντινούπολη.
Ο αεροπειρατής άρχισε να φωνάζει «Πάμε στο Sochi» της Ρωσίας, όπου θα πραγματοποιείτο η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τουρκικά F-16 συνοδεύουν το αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη όπου αστυνομικοί της αντι-τρομοκρατικής κάνουν επέμβαση με αποτέλεσμα της λήξη της ομηρίας χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια.
Σεπτέμβριος 2009
Ένας ιερέας από την Βολιβία και πρώην χρήστης ναρκωτικών πραγματοποιεί αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Aeromexico που πραγματοποιούσε την πτήση Cancun-Μεξικό. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 104 άτομα. Ο ιερέας άρχισε να λέει ότι βρισκόταν σε θεϊκή αποστολή, κρατώντας κουτάκια χυμού τα οποία υποστήριζε πως ήταν βόμβα.
Ο Jose Marc Flores Pereira παραδόθηκε όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο, με τους περισσότερους επιβάτες να αγνοούν ότι υπήρξαν θύματα αεροπειρατείας. Ο Pereira υποστήριξε πως ήθελε να ενημερώσει το Μεξικό ότι απειλείται από σεισμό.
Αύγουστος 2008
Δύο άνδρες καταλαμβάνουν αεροπλάνο της Sun Air με 95 άτομα που κατευθυνόταν από τη Nyala στο Khartoum. Το αεροσκάφος αναγκάζεται να προσγειωθεί στην Kufra της Β. Λιβύης διότι…τελείωσαν τα καύσιμα. Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν και όλοι οι επιβάτες απελευθερώθηκαν.
Αύγουστος 2007
Ένας Αιγύπτιος και ένας Τούρκος που υποστηρίζουν ότι είναι μέλη της Αλ-Κάιντα πραγματοποιούν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Atlas με 140 άτομα και ζητούν να μεταφερθούν στο Ιράν ή τη Συρία. Το αεροσκάφος προσγειώνεται στην Αττάλεια για ανεφοδιασμό.
Οι γυναίκες και τα παιδιά απελευθερώνονται ενώ η πλειονότητα των ομήρων καταφέρνει να ξεφύγει από την πίσω πόρτα του αεροσκάφους. Οι υπόλοιποι απελευθερώνονται μερικές ώρες αργότερα και οι αεροπειρατές παραδίνονται στις αρχές.
Οκτώβριος 2006
Ένας άοπλος τούρκος λιποτάκτης, ο Hakan Ekinci, καταλαμβάνει αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών με 113 ανθρώπους που πραγματοποιούσε πτήση από τα Τίρανα στην Κωνσταντινούπολη.
Το αεροσκάφος αναγκάζεται να προσγειωθεί στο Πρίντεζι της Ιταλίας με τον Ekinci να εισέρχεται στο πιλοτήριο κρατώντας ένα δέμα το οποίο παρουσίαζε ως βόμβα και αναφέρει στους πιλότους ότι έχει ένα μήνυμα για τον Πάπα Βενέδικτο. Ισχυριζόταν πως ήταν είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό, ήταν αντιρρησίας συνείδησης και ήθελε βοήθεια για να αποφύγει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Τουρκία.
Σεπτέμβριος 2005
Ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο μαζί με τον γιο τουκαταλαμβάνουν αεροπλάνο που πέταγε από την Φλωρεντία στην Neiva με 25 άτομα. Το αναγκάζουν να προσγειωθεί στην Bogota πριν παραδοθούν στις αρχές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, οι δύο άνδρες υποστήριζαν πως είχαν χειροβομβίδες και ζητούσαν αποζημίωση για αστυνομική έρευνα που έγινε στην οικία τους πριν από 14 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πατέρας τραυματίστηκε και έμεινε ανάπηρος.
Φεβρουάριος 2002
Επαναστάτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) καταλαμβάνουν ένα αεροσκάφος και το αναγκάζουν να προσγειωθεί σε έναν αυτοκινητόδρομο στη Βόρεια Κολομβία. Προχωρούν στην απαγωγή ενός μόνο επιβάτη, του γερουσιαστή Jorge Gechem, τον οποίο κράτησαν για πάνω από έξι χρόνια, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου