Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο τρόπος άσκησης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δηλωτικός ανεπίτρεπτου ερασιτεχνισμού


Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης


Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση παραπλήσια με αυτήν του Σεπτεμβρίου του 2014, όπου η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, βρισκόταν μπροστά σε αδιέξοδο.Σήμερα μάλιστα η κατάσταση είναι πιο  περίπλοκη και ταυτόχρονα  επικίνδυνη, διότι παράλληλα με την αξιολόγηση είναι σε κρίση κυρίως  το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, κυρίως μετά τα τελευταία γεγονότα και οι διαμαρτυρίες των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημονικών ομάδων.
Οι αγρότες βρίσκονταν  στους δρόμους αρκετές εβδομάδες, κόβοντας τη χώρα σε τμήματα, ακόμα και κλείνοντας τα σύνορα με την Βουλγαρία.
Και τούτο διότι πιστεύουν ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης κινδυνεύουν και γι’ αυτό δεν δίστασαν  να δράσουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Η κυβέρνηση όμως, άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς
αντίδραση.
Αδιαμφισβήτητα η κυβέρνηση είχε την αποκλειστική ευθύνη να αποτρέψει τη ζημιά που προκαλούσαν οι κινητοποιήσεις σε άλλους πολίτες, καθώς επίσης  και σε γειτονικές χώρες.
Όμως αντί να λύσει το πρόβλημα είτε με διορθώσεις στα μέτρα είτε με την  επιβολή του νόμου, ισχυρίζεται αντιφατικά πράγματα, δηλαδή και ότι τα μέτρα είναι πολύ καλά και ταυτόχρονα ότι τα επιβάλλουν οι  δανειστές.
Ανάλογη είναι και η αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών και όλων, όσων διαφωνούν με το ασφαλιστικό και τις φορολογικές ρυθμίσεις.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί φυσικό να ανέχεται κινητοποιήσεις αυτού του τύπου, που εμποδίζουν δηλαδή τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας. Η αδυναμία της  για να προλάβει τις συνέπειες, είναι η διαχρονική πληγή της πολιτικής της.
Η αίσθηση της διάλυσης της οικονομικής δραστηριότητας, είναι γενικευμένη.
Το παράδοξο είναι, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδιώκει να ασκεί την εξουσία σε περιβάλλον γενικευμένης αταξίας.
Όμως οι πολίτες φαίνεται προς το παρόν να «επιτρέπουν» στους αυτουργούς της καταστροφής της χώρας να επαγγέλλονται, χωρίς ίχνος αξιοπιστίας και εντιμότητας.
Η κυβέρνηση παίζει με την ανέκρηκτη απελπισία μας.
Δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι απελπισία σημαίνει κάτι περισσότερο από αγανάκτηση και απογοήτευση, είναι συνώνυμη με τον πανικό.
Η γενικευμένη απελπισία των πολιτών, εγκυμονεί επικίνδυνη έκρηξη.
Εξ ορισμού η αξιωματική αντιπολίτευση προβάλλει πάντα αίτημα «ανατροπής» της όποιας κυβερνητικής πολιτικής ασκείται.
Με την ανάληψη της εξουσίας όμως, η διάθεση «ανατροπής» αντικαθίσταται από ένα αίτημα «ευρυθμίας και τάξης».
Ο κ. Τσίπρας είναι ένα παράδοξο και αντιφατικό φαινόμενο πολιτικού. Προχωράει εν μέσω χάους και αταξίας, ενώ παράλληλα η χώρα κινείται στο όριο της καταστροφής. Το πάντρεμα αβουλίας και παραγοντισμού, το βρίσκουμε σε όλο το δημόσιο βίο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πολλαπλά μέτωπα, δεν προδιαγράφουν ρόδινο το μέλλον.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η κατολίσθησή μας επίκειται. Και τούτο διότι η εφαρμογή του μνημονίου προχωράει με ανορθόδοξο τρόπο.
Ενώ εκκρεμεί η αξιολόγηση των δανειστών, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η οικονομία παραμένει παγωμένη.
Η κυβέρνηση δεν τόλμησε τομές, μεταρρυθμίσεις και τις   ουσιαστικές προσαρμογές που απαιτούσε η συμμετοχή μας στη ευρωπαϊκή μας πορεία.
Περιμένοντας λύση από κάποιους άλλους, βυθιζόμαστε  στην απραξία, τις εμμονές, τους αυτοματισμούς και τις υπερβολές.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για όλους.
Η  ΝΔ, όταν έρθει στην εξουσία, θα αναγκαστεί να εφαρμόσει, σε γενικές γραμμές, όσα συνομολόγησε και υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και τα οποία στη φιλοσοφία τους, τον Αύγουστο του 2015 τα στήριξε στη Βουλή.
Ελπίζουμε η εφαρμογή αυτή, να γίνει με άλλο μίγμα πολιτικής, με μέτρα που θα έχουν μελετηθεί, κοστολογηθεί και συμφωνηθεί από πριν με τους εταίρους, τα οποία θα είναι αποδεκτά από τις παραγωγικές τάξεις και τέλος, θα αποπνέουν κοινωνική δικαιοσύνη.  

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου