Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η απάντηση έρχεται από τον Καναδά! ΕΛΛΗΝΙΚΗ η Μακεδονία!

1
Την καλύτερη απάντηση έδωσαν από τον Καναδά για την προκλητικότητα των Σκοπίων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα άρθρο του του Μπερτ Άρτσερ, το οποίο αναφέρεται στην επιμονή και τις προσπάθειες των Σκοπιανών για την οικειοποίηση του ονόματος Μακεδονία, το οποίο ελληνικό.
Ο αρθρογράφος τονίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου για τα Σκόπια είναι ότι  δεν είναι Μακεδονία, αφού η αυθεντική Μακεδονία βρίσκεται στην Ελλάδα, νότια των Σκοπίων.
Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο, το μικρό αυτό κρατίδιο των Βαλκανίων προσπαθεί να οικειοποιηθεί το όνομα των Μακεδόνων προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον μίας διαρκώς αυξανόμενης τουριστικής αγοράς. Μάλιστα, οι Σκοπιανοί προσπαθούν για αυτόν τον λόγο να δείξουν ότι είναι συνεχιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνοντας συνεχείς αναφορές στην Μακεδονική ιστορία και την ταυτότητα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου