Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Διαπραγμάτευση: Η καθολική υποχώρηση Τσίπρα και η δήθεν κόντρα με την τρόικα

Όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δίνει... ηρωϊκές μάχες για να μην δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, μάλλον πλανώνται πλάνην οικτρά -
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει δεχθεί τα πάντα και η δήθεν κόντρα γίνεται για το θεαθήναι και για την τιμή των όπλων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ελληνική κυβέρνηση έχει «κλειδώσει» συμφωνία με τους θεσμούς από εχθές, Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και έχει δεχθεί τη δημιουργία ειδικού «τιμωρητικού» μηχανισμού, ο οποίος θα παρεμβαίνει αυτόματα και θα περικόπτει δαπάνες ή θα φορτώνει με νέους φόρους την ελληνική κοινωνία.
Ο μηχανισμός θα λειτουργεί αυτόματα και θα περικόπτει δαπάνες, ισόποσες με το ποσό που θα διαπιστώνεται ότι έχουν πέσει έξω τα συμφωνημένα για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Θα λειτουργεί δηλαδή κατά κάποιο τρόπο σαν «κόφτης» δαπανών.
Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι σε αυτή την κατ’ αρχή συμφωνία κατέληξαν οι έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ώρες.
Φαίνεται πως το τελικό "ΟΚ" δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (25/4/2016), μετά από τηλεφωνήματα του Ευκλ. Τσακαλώτου με στελέχη της Ε.Ε.
Έτσι και με την προϋπόθεση ότι δεν θα «στραβώσει» κάτι την τελευταία στιγμή, όλα δείχνουν ότι με το έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Με αυτή τη διευθέτηση - συμβιβασμό ικανοποιείται και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν ήθελε τη νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που δεν θα καλύπτονται τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, αλλά και το ΔΝΤ που απαιτούσε δεσμεύσεις για τις περιπτώσεις δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Έτσι η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα απορροφήσει τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της και θα απαντήσει στην αντιπολίτευση που κάνει λόγο για τέταρτο μνημόνιο.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές αλλαγές θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου