Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΒΟΜΒΑ! Δείτε που βρίσκεται το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού...



Κατά καιρούς απασχολεί τους πιστούς η σκέψη για το που βρίσκονται τα Άχραντα Πάθη του Χριστού, δηλαδή κομμάτια από το Τίμιο Ξύλο, το ακάνθινο Στεφάνι που του φόρεσαν, η χλαμύδα, ο κάλαμος, ο σπόγγος και τα καρφιά...
Τα Άχραντα Πάθη λοιπόν του θεανθρώπου, βρίσκονται έπειτα από τόσους αιώνες, άθικτα, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, ύστερα από δωρεά των Παλαιολόγων.
Κτήτορας της εν λόγω μονής, ήταν ο όσιος Λεόντιος, τον οποίον και θαύμαζαν οι Παλαιολόγοι Θωμάς και Δημήτρης και
αποφάσισαν να τους δωρίσουν τα Άχραντα Πάθη, τα οποία διατηρούνται τελικά μέχρι σήμερα. 
Συγκεκριμένα τα τεμάχια του Τίμιου Ξύλου, το ακάνθινο Στεφάνι και τα υπόλοιπα Πάθη, μαζί με λίθους από τον Πανάγιο Τάφο, φυλάσσονται μέσα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο. 
Ωστόσο η Μονή διαθέτει και άλλους "θησαυρούς", όπως λείψανα των: 
Αγ. Ιωάννη του Ελεήμονος, 
Αγ. Χαραλάμπους, 
Αγ. Στεφάνου, 
Αγ. Γεωργίου, 
Αγ. Παντελεήμονος, 
Αγ. Βασιλείου, 
Αγ. Μαρίνης, 
Αγ. Αρτεμίου. 
Αγ. Ιωάννου Προδρόμου, 
μέρος της κάρας Αγ. Κυριακής, μέρος της χείρας Αρέθα 
μέρος της κάρας του Αγ. Ξενοφώντος, 
Παρά τις πολλαπλές καταστροφές που σημείωσαν Τούρκοι και Αλβανοί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, τα λείψανα που διαθέτει και τα Άχραντα Πάθη έχουν διασωθεί πλήρως, όπως και  Χρυσοκέντητα Άμφια, Καλύμματα και μια θαυμάσια αρχιερατική στολή του μαρτυρικού Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου