Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο Niccolo Machiavelli συνιστά: «Από τα χαμηλά στα ψηλά ανεβαίνεις περισσότερο με την απάτη παρά με τη βία»

 Του πολίτη Παν. Παπαγαρυφάλλου

Αν ζούσε σήμερα ο φλωρεντίνος πολιτικός στοχαστής του πολιτικού ρεαλισμού θα διαπίστωνε ότι οι περί την πολιτική ασχολούμενοι εν Ελλάδι, εφάρμοσαν τη θεωρία του, με άριστες επιδόσεις, χωρίς ενδεχομένως να τον έχουν μελετήσει όλοι και όλες.
Το έκαναν αυτό από ένστικτο. Πέρασαν από τότε πέντε αιώνες, αλλά θα νόμιζε κανείς ότι ο πολιτικός στοχαστής τα έγραφε αυτά ως σύμβουλος των σημερινών πολιτικάντηδων της Ελλάδας. Και επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών «δημοκρατών» παριστάνοντας τον.. καπάτσο, για να κάνουν τις δουλειές τους, σιωπούν για τα όσα τέρατα και σημεία συμβαίνουν στην Ελλάδα της αρπαχτής, τούτα τα χρόνια της πολιτικής και ηθικής σήψης, τους αφιερώνω τούτη τη φράση του Μακιαβέλλι: «Μου ταιριάζει να μιλώ για το κράτος, και πρέπει ή να πάρω όρκο πως θα
βουβαθώ ή να μιλήσω γι’ αυτό» 
Πώς να το κάνουμε; Βουβοί πολίτες δεν νοούνται. Βουβοί κοπρίτες περισσεύουν.
Όμως, με τη μούγκα στη στρούγκα δεν αλλάζουν και δεν εξελίσσονται οι κοινωνίες των ανθρώπων, οι οποίες παντού και πάντοτε έχουν απόλυτη ανάγκη από τη ζωοδότρα δύναμη της κριτικής και όχι από τα πολλά ζήτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου