Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο κ. Τσίπρας πολιτεύεται εκτός πολιτικής πραγματικότητας

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
Η ανεπάρκεια διακυβέρνησης της χώρας, η έλλειψη οραματισμού  για πρόοδο  και ευημερία, κάνει αυτήν την κυβέρνηση πιο παλαιοκομματική από την παλαιοκομματικότερη που είχαμε ποτέ.
Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να καταστήσουν τη θέση της χώρας και των πολιτών της πιο δύσκολη. Λες και το κάνουν επίτηδες.
Η συγκυβέρνηση οδηγεί εκ νέου τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο. Η Ελλάδα είναι ξανά σε οριακό επίπεδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αμετανόητος προσποιείται, ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την καταστροφή που έφερε στον τόπο, ότι σέρνει και πάλι τη χώρα στο σημείο μηδέν.
Οι κυβερνώντες ενεργούν με βάση το ένστικτό τους, τα απωθημένα τους και τα ιδεοληπτικά τους οράματα. Είναι ανεξάντλητα επικίνδυνοι μέσα στην ιδεοληψία, ασυνεννοησία και
την αφασία τους.
Δεν μπορούν πλέον να κυβερνήσουν και γι’ αυτό κάνουν αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση.  Με   ψέματα και ύβρεις προσπαθούν να φανατίσουν, να πολώσουν  και να διχάσουν το λαό.
Με την πρακτική αυτή, το κόστος για τη χώρα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο και θα πάμε πολλά χρόνια πίσω.
Παρακολουθούμε την επανάληψη του ίδιου με πέρσι έργου, κακόγουστου στη σύλληψη και αδέξιου στην εκτέλεση.
Παρ’ όλα αυτά οι πολίτες αντιμετωπίζουν σχεδόν με απάθεια, ως κάτι μοιραίο, τα μέτρα που υποβαθμίζουν το επίπεδο της καθημερινής τους ζωής.
Συνηθίζουμε στην ιδέα ότι το σήμερα θα κρατήσει για πολύ. Συνηθίζουν στην «ανωμαλία» με τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
Όσο ανεχόμαστε την ατέρμονη κυβερνητική ανικανότητα, υπονομεύουμε τα πάντα.
Κατά συνέπεια, είναι ψευδαίσθηση ότι οι πολίτες δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την κατάσταση της στάσιμο-μιζέριας που ροκανίζει ότι έχει απομείνει όρθιο από την παρατεταμένη κρίση.
Φτάσαμε στο σημείο όπου η ανοχή στην ανικανότητα, γίνεται μοιρολατρία.
Η διολίσθηση από το ηθικά δέον και το πολιτικά δίκαιο στο οικονομικά τιμωρητικό, φανερώνει το πρόβλημα της επικίνδυνης κυβερνητικής ανεπάρκειας.
Πριν από έναν περίπου χρόνο, ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και κατόπιν, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, αποδέχθηκε το τρίτο, αχρείαστο και καταστροφικότερο των άλλων μνημόνιο.
Σήμερα μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ουδείς γνωρίζει, στην πραγματικότητα, τι θα ξημερώσει για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους.
Οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις, μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι στόχος τους είναι να πάρει μπρος επιτέλους η οικονομία.
Για μια ακόμη φορά όμως, η κυβέρνηση τις χρησιμοποίησε για λαϊκή κατανάλωση.
Ο κ. Τσίπρας πολιτεύεται εκτός πολιτικής, οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ενώ ταυτόχρονα η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται από μισαλλοδοξία και κομματοκρατία.
Είναι επώδυνη η περίοδος που περνάμε. Έχει θεσμικό, αξιακό και οικονομικό κόστος.
Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «υποχρεώθηκαν»  να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου που σαρώνει τα πάντα, έρχεται σε αντίθεση με όσα είχαν υποσχεθεί και επηρεάζει καθοριστικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στη σύνταξη.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, υλοποίησε και υλοποιεί τις περισσότερες από τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου.
Αλλά η εφαρμογή του συμβαίνει με έναν τρόπο σχεδόν θεατρικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ο ένας υπουργός διαφωνεί με την πώληση του ΟΛΠ, αλλά υπογράφει την πώληση και παραμένει υπουργός.
Ο άλλος δηλώνει ότι υπογράφει την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, με πόνο ψυχής.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική ανάκαμψη της χώρας την επομένη ημέρα, θα τον έχει η ΝΔ.
Αλλά ο μόνος τρόπος ξεπεράσματος της κρίσης μας, βρίσκεται στην ειλικρινή, προγραμματική και συνθετική συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου