Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Υποθήκευσαν δυο γενιές για μια θολή υπόσχεση



“Η Ελλάδα κατανόησε  ότι η λάθος δημοσιότητα δεν βοηθά”.

Με 9 λέξεις ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ,χρησιμοποιώντας φυσικά τη διπλωματική γλώσσα, συνόψισε τα αποτελέσματα της 11ωρης συνεδρίασης  του Eurogroup.

Όπερ μεθερμηνευόμενον για όσους ψάχνουν να βρουν τα υπέρ και τα κατά της  αποφασιστικής συνεδρίασης, οι μαγκιές, οι εμπρηστικές δηλώσεις, οι εκβιασμοί και οι διαρροές  στα wikileaks έχουν ένα τίμημα  για το οποίο έρχεται η στιγμή και πληρώνονται όλα εδώ.

Και ο βαρύς αυτός λογαριασμός τον οποίο έστειλαν οι δανειστές και νομοθέτησε η κυβέρνηση, μετακυλίεται τώρα στους Έλληνες πολίτες χωρίς καν να κερδίσει κάτι η χώρα για το χρέος.
Με άλλα λόγια η  “συνεργάσιμη” πλέον κυβέρνηση, έδωσε τα πάντα, πάτησε όλες μα όλες τις κόκκινες γραμμές της, έγλειψε εκεί που έφτυνε αλλά παραταύτα οι δανειστές ζητούν κι άλλα προαπαιτούμενα μέσα στις επόμενες μέρες ( ΕΚΑΣ,κόκκινα δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις) για να εγκρίνουν τη δόση που έσπασαν στα δυο, για να συνεχίσουν να μας έχουν στο χέρι, αλλά απαιτούν και συμπληρωματικό μνημόνιο που θα περιλαμβάνει μέσα τις αποφάσεις του Eurogroup.

Και τι μας δίνουν έναντι αυτών; Άλλη μια υπόσχεση πως αν συνεχίσουμε μέχρι το 2018 να εφαρμόζουμε με συνέπεια τις νέες δεσμεύσεις και αφού δουν στην πράξη πως δουλεύει και ο περίφημος δημοσιονομικός  κόφτης, τότε θα εξετάσουν τις δυνατότητες ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς επί του παρόντος να ξέρουμε  περισσότερες  λεπτομέρειες. Να φαντασθείτε  ότι ακόμα και το ΔΝΤ, χρειάζεται μερικούς μήνες για να καταλάβει αν όντως οι προτάσεις Σόιμπλε καθιστούν το χρέος βιώσιμο και γι αυτό επιφυλάχτηκαν να ξεκαθαρίσουν τη στάση του σχετικά με τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, μέχρι το τέλος του χρόνου!

Μετά ταύτα  και 100 non papers να μοιράσει η κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να αλλάξει την πραγματική εικόνα. Ο Σόιμπλε, κλώτσησε το τενεκεδάκι πέρα από τις Γερμανικές εκλογές .Στο  2018, τότε  που ουδείς γνωρίζει πόσοι και ποιοι από τους σημερινούς ηγέτες της Ευρωζώνης και  τους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup, θα βρίσκονται ακόμα στα πράγματα,  τότε θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα του ελληνικού χρέους και βλέπουμε.

Όπως κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί σε αυτό το διάστημα στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι επωμίζονται από αυτή τη στιγμή ,τα νέα δυσβάστακτα, κόκκινα αυτή τη φορά  βάρη και πόσοι θα αντέξουν τις νέες δοκιμασίες.

 Όσο για τις ανάσες που βλέπει η κυβέρνηση πως θα πάρει η οικονομία από την ολοκλήρωση της  αξιολόγησης,  εμείς τουλάχιστον δεν τρέφουμε αυταπάτες. Τα μέτρα είναι βαθιά υφεσιακά και η πολυπόθητη ανάπτυξη, μάλλον θα μας στήσει στο ραντεβού του δεύτερου εξαμήνου. Η κατανάλωση θα συρρικνώνεται περαιτέρω και  οι εισπράξεις του δημοσίου θα πέσουν χαμηλότερα με τους πρόσθετους φόρους γιατί απλά η φοροδοτική δυνατότητα έχει πιάσει πάτο και η φοροδιαφυγή, θα γίνει πλέον ο τρόπος επιβίωσης, ακόμα και από τους συνεπέστερους  μέχρι τώρα φορολογούμενους. Όπου κι όσο μπορεί ο καθένας κι ας μην κρυβόμαστε, θα φοροαποφεύγει, σε μια άτυπη συνωμοσία με τους υπόχρεους εκδότες αποδείξεων και μοιρασιάς του ΦΠΑ!

Με άλλα λόγια, μπορεί  το κλείσιμο της  αξιολόγησης να είναι ένα θετικό γεγονός  έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά δεν παραγνωρίζεται  ότι η ζημιά που έχει συντελεστεί είναι πολύ μεγάλη  και τα μαρτύρια για τους Έλληνες θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια, όποιος πλέον κι αν είναι στην κυβέρνηση. Και τούτο γιατί,το τρίτο μνημόνιο και οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί τις τελευταίες μέρες, ούτε σκίζονται ούτε καταργούνται με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Μας έδεσαν και μας καταδίκασαν στην ανέχεια και την εξαθλίωση για πολλά χρόνια κι αυτό δεν είναι αυταπάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου