Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ελλάς Ελλήνων Αναστενάρηδων και Αναχωρητών

Γράφει ο
Κώστας Δημ. Χρονόπουλος
Είναι κοινός τόπος. Όλοι το γνωρίζουμε και ......μοιρολατρικά το αποδεχόμαστε.Υπήρξαν και έρευνες επίσημες από τον οργανισμό Endeavor Greece, κ.α, που δίνουν συγκεκριμένα νούμερα.
Δεν θα σας κουράσω με αυτά.

Αρκεί το ότι ισχύει το "όπου φύγει - φύγει" για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Εγκαταλείπουν τη χώρα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό.
Γνωστοί οι λόγοι της εσπευσμένης αποχώρησης: Γραφειοκρατία, υψηλός ΦΠΑ, βαρύτατη φορολογία, δυσμενές - ή και εχθρικό - κλίμα, στο στόχαστρο  των κρατιστών  το "επιχειρείν", οι προκαταβολές φόρου, οι εξοντωτικές εισφορές, η διαφθοροδιαπλοκή, η βαθμιαία συρρίκνωση της αγοραστικής δυνατότητας του πενόμενου ελληνικού λαού, τα διαβόητα capital controls, η αβεβαιότητα λόγω ασταθούς περιβάλλοντος οικονομικού και πολιτικού!
Στα παραπάνω - υπάρχουν και άλλα - θα πρέπει να
συνυπολογιστεί η διαφορά μεγεθών συντελεστών, αλλά και οι διευκολύνσεις  τις  οποίες προσφέρουν όμορες και μη χώρες.
Αν δε προστεθεί και η μετεγκατάσταση Ελλήνων επιστημόνων εκεί, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα.
Εξυπακούεται ότι υπάρχουν επιπτώσεις στα έσοδα τα κρατικά και των διαφόρων Ταμείων (=έλλειμμα εισφορών) .
Αν έχετε κουράγιο, συμπληρώστε και την γήρανση - λόγω δημογραφικού - του πληθυσμού.
Τέλος  προσπαθήστε  να φανταστείτε τον  Ελληνισμό  μετά από τρείς  δεκαετίες και θρηνήστε προκαταβολικά.
Φαντάζομαι ότι σε λίγο θα έχουμε δύο - βασικά - κατηγορίες Ελλήνων:
- Τους, εδώ.....Αναστενάρηδες " (=  πυροβάτες που θα χορεύουν πάνω στην φωτιά των φόρων κρατώντας  τις κομματικές τους εικόνες και τα ιερά και όσια ΚΟΜΜΑΤΟΣΥΜΒΟΛΑ)
- Τους ... "Αναχωρητές" που  εγκαταλείπουν τον μάταιο, εχθρικό τούτο Τόπο για να γλυτώσουν!....
Άραγε αυτή την Ελλάδα ονειρευτήκαμε;

ΥΓ Όλα εκείνα που εμείς, οι απλοί, ή, και, μη ειδικοί περί τα οικονομικά και τα κρατικά διαχειριστικά καταλαβαίνουμε, γιατί αδυνατούν (;) να τα αντιληφθούν οι σπουδαγμένοι ειδήμονες, των κομμάτων;
Όσο αυξάνεις τους φόρους, το ΦΠΑ κλπ, τόσο μειώνονται τα έσοδα και τόσο θεριεύει η φοροαποφυγή.
Γιατί βαθαίνουν τον λάκκο του Ε Θ Ν Ο Ε Ν Τ Α Φ Ι Α Σ Μ Ο Υ ;
Ή μήπως αυτό ακριβώς θέλουν;
Αν ναι, ας έχουν τουλάχιστον το σθένος να μας το πουν, προκειμένου και εμείς να τους .... περιποιηθούμε ανάλογα. Όπως τους αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου