Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Θέλουν να μοιραστούν τις ευθύνες με «ανεύθυνους μικρούς»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορεί η κυβέρνηση (και οι… ουρές της) να υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους πως επιδίωξαν την απλή αναλογική και την κατάργηση επιπλέον αριθμού εδρών στο πρώτο κόμμα, επειδή αυτό αποτελεί «λαϊκό αίτημα»…
Στην πραγματικότητα, όμως, ο λαός μόνο γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται εν μέσω φοροκαταιγίδας και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.
Μπορεί οι κυβερνητικοί να υποστηρίζουν πως η απλή αναλογική αποκαθιστά τη σχέση του λαού με την πολιτική…
Στην πραγματικότητα, όμως, επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο: Τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση ο λαός να ζητήσει τον λόγο και να αποδώσει ευθύνες σε κανέναν!
Είναι λογικό: Όταν υπάρχουν μεγάλα κόμματα που κυβερνούν,
τότε ο λαός ξέρει κάθε φορά ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τα αποτελέσματα αυτής ή της άλλης πολιτικής.
Όταν όμως σχηματίζονται κυβερνήσεις με πολλά μικρά κόμματα (που στις επόμενες εκλογές μπορεί να εξαφανιστούν και να μην μπουν στη Βουλή), τότε ουδείς ψάχνει να βρει ποιος ευθύνεται στα… αζήτητα!
Αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Να συγκυβερνήσουν με πολλά άλλα μικρά κόμματα, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να αναλάβουν καμία ευθύνη.
Για παράδειγμα, ποιος καταλογίζει οποιαδήποτε ευθύνη στο ΛΑΟΣ και στον κ. Καρατζαφέρη, που επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου έλυνε και έδενε;
Ουδείς!
Αντίθετα, ο ίδιος κάθε τόσο βγαίνει και λέει το ένα ή το άλλο, επαναλαμβάνοντας πως συμβούλευε τα σωστά και έπραττε άψογα, πλην όμως έφταιγαν οι «άλλοι».
Δεν υπάρχει αμφιβολία: Οι Τσίπρας-Καμμένος το μόνο που επιθυμούν είναι είτε να διατηρήσουν την εξουσία τους, είτε να την μοιραστούν με «ανεύθυνους μικρούς».
Δηλαδή όλα αυτά γίνονται για να παραμείνουν στην εξουσία χωρίς να χρειαστεί να λογοδοτήσουν πουθενά.
Διότι, όπως αναφέρεται στο προοίμιο του «προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 «το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα είναι αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση».
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να λάβει υπόψη ότι μια πιθανή παλινόρθωση των αστικών κομμάτων στην χώρα θα αποτελέσει ιστορικού χαρακτήρα ήττα της Αριστεράς που πιθανά θα κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις προοπτικές που άνοιξε η εκλογική-πολιτική νίκη της 25ης Ιανουαρίου.
Κοινώς, κάνουν τα πάντα για να μην βρει εφαρμογή το σύνθημα «ποτέ μια αριστεροδεξιά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου