Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Τα ελληνικά κοιτάσματα Πύρρος και Αχιλλέας

Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Αντί να συζητούμε συνεχώς για προβλήματα που δεν έχουν καμιά λύση, γιατί είναι θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω σε θέματα οικονομικής φύσης, όπου δεν υπάρχει καμιά συμφωνία απόψεων, θα ήταν καλό να επικεντρωθούμε στα κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ και μάλιστα στο δεύτερο θαλάσσιο οικόπεδο του διαγωνισμού υδρογονανθράκων, διότι αποτελούν μια απτή πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστούμε στρατηγικά.
Είναι μια περίπτωση τόσο απρόσμενη για τα ελληνικά δεδομένα που αποτελεί καινοτομία η αξιοποίησή τους.
Πρέπει να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στις διαπραγματεύσεις με την τριπλή κοινοπραξία, έτσι ώστε να μετατραπεί η όλη υπόθεση σε παράδειγμα προς μίμηση, όπως έγινε με το κοίτασμα Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ. Τα ελληνικά κοιτάσματα Πύρρος και Αχιλλέας είναι το άμεσο μέλλον της
Ελλάδας και η αξιοποίησή τους εξαρτάται από εμάς μέσω της συμφωνίας που μπορούμε να κάνουμε για ν’ αρχίσουν οι γεωτρήσεις.
Είμαστε στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που είναι αποδεκτός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρωτοβουλία είναι δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου