Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΔΕΟΣ! Ποιος ήταν ο Λεωνίδας της Ρόδου που χρειάστηκαν 2.000 χρόνια για να καταρριφθεί το ρεκόρ του...


2.000 χρόνια πέρασαν για να καταφέρει κάποιος να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε ένας σπουδαίος Έλληνας σε Ολυμπιακούς Αγώνες,  ο Λεωνίδας της Ρόδου. 
Ο Μάικλ Φελπς κέρδισε συνολικά 22 χρυσά μετάλλια στην καριέρα του και ξεπέρασε τους 12 ατομικούς τίτλους που είχε κερδίσει ο Λεωνίδας σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς αγώνες (164 π.Χ., 160 π.Χ., 156 π.Χ. και 152 π.Χ.). 
Ο λαμπρός αθλητής κέρδισε σε κάθε μία από αυτές τις Ολυμπιάδες τρεις διαφορετικούς αγώνες δρόμου, καθώς αγωνίστηκε στο γρήγορο σπριντ σε απόσταση 180μ. και στην
οπλιτοδρομία. 
Εντυπωσιακό είναι ότι στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 152 π.χ., ο Ροδίτης αθλητής ήταν 36 ετών, πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τον Φελπς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου