Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Σπάνιο Ψηφιδωτό με τον Ποσειδώνα ανακαλύφθηκε στα Άδανα της Τουρκίας!

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/article/2016-08/poseidonas.aiges_.jpg
Εντυπωσιακό ψηφιδωτό που απεικονίζει τον αρχαίο θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα, έφερε στο φως η σκαπάνη των ανασκαφών που πραγματοποιούνται στην αρχαία πόλη Αιγές της Κιλικίας, στην περιοχή Γιουμουρταλίκ της περιφέρειας Αδάνων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα που χρονολογείται ανάμεσα στον 4ο και τον 3ο αι. π.Χ.

Το ψηφιδωτό αποτελούσε τμήμα αρχαίου λουτρού και στο κάτω μέρος του φέρει επιγραφή στα ελληνικά.

 http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/article/2016-08/poseidonas.aiges_.jpg

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού των Αδάνων, Σάμπρι Ταρί, η αρχαία πόλη αποτέλεσε ναυτική βάση στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αλλά ήταν φημισμένη κυρίως για το ιερό του Ασκληπιού (Ασκληπιείον). Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα κέντρα λατρείας του μεγάλου γιατρού της αρχαιότητας, το οποίο καταστράφηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ.

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/vol2/poseidonas.aiges.2.jpg

Η αρχαιολογική έρευνα διεξάγεται σε τέσσερις περιοχές της αρχαίας πόλης, η οποία ήταν λιμάνι στρατηγικής σημασίας και έχει αναφερθεί από τον Παυσανία. «Βρήκαμε ένα νέο μωσαϊκό κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών. Το ψηφιδωτό είναι σπάνιο όσον αφορά την ομορφιά του και ανακαλύφθηκε στον περίβολο του αρχαίου λουτρού», επισήμανε ο Ταρί.


(Φωτ.: aksam.com.tr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου