Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η μεγάλη πληγή της χώρας

Γράφει ο
Παύλος Παπαδάτος
Με μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι αριστερή πολιτική σημαίνει μείωση της ανεργίας και όχι αναδιανομή του πλούτου που δεν υπάρχει. Για να γίνει όμως μείωση της ανεργίας, θα πρέπει να δημιουργηθεί πλούτος. Πλούτος, όμως, δημιουργείται μόνο μέσω επενδύσεων, τις οποίες η κυβέρνηση αντιστρατεύεται με την αριστερή ιδεοληψία της, την ασταθή και αλλοπρόσαλλη φορολογική της πολιτική και την τερατώδη γραφειοκρατία, την οποία ή είναι ανίκανη ή δεν θέλει να τιθασεύσει. 
Η ειρωνεία όμως της τύχης είναι ότι μία αριστερή κυβέρνηση αποφάσισε  να εφαρμόσει τα προγράμματα (μνημόνια) σωτηρίας της χώρας, στα οποία δυστυχώς δεν πιστεύει! Από την άλλη, οι «φιλελεύθερες» κυβερνήσεις που έπρεπε να τα είχαν εφαρμόσει, προτίμησαν να λαϊκίζουν και απλώς παρέδωσαν την ‘καυτή
πατάτα’ στον ΣΥΡΙΖΑ
Το φθινόπωρο όμως πλησιάζει και όσοι διατείνονται ότι τώρα έρχονται τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λάθος - τα δύσκολα έρχονται για τη χώρα. Κάποια στιγμή, αριστεροί και δεξιοί, πρέπει να αντιληφθούμε ότι αποτυχία της οποιαδήποτε κυβέρνησης σημαίνει αποτυχία της χώρας.
Πρώτα λοιπόν πρέπει να τελειώσουμε με την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να γίνει και η εκταμίευση των 2.8 δις, ενώ σχεδόν συγχρόνως ακολουθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία ξεκινά με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και καταλήγει με την πολιτική των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Καλό θα είναι, λοιπόν, όσοι πολεμούν την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δήθεν κοπτόμενοι για την προστασία των εργαζομένων, να αντιληφθούν ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που κυριολεκτικά οδηγούν τους εργαζόμενους στον δρόμο της ανεργίας.
Κοντά σ’ αυτά όμως έχουμε και τον SSM, που εξετάζει ξανά την πηγή των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία έγινε στο παρά πέντε η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. Αν αποδειχθεί ότι αυτά τα χρήματα ήταν ένα απλό τρικ μεταφοράς χρημάτων της ίδιας της τράπεζας, τότε θα απαιτηθούν ξανά νέα 500 εκατομμύρια και μέτοχοι και καταθέτες ίσως μπουν σε νέες περιπέτειες. Ίσως μάλιστα δεν ήταν και εντελώς τυχαία η ξαφνική «συνταξιοδότηση» του κυρίου Σάλα.
Όσο δύσκολο και αν φαντάζει για κάποιους, χρειάζεται μόνο ένα απλό κλικ όχι μόνο για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά και για να δει μία ταχεία ανάπτυξη. Το κλικ όμως για να γίνει, χρειάζεται και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Χρόνια όμως τώρα έχει αποδειχθεί ότι οι κυβερνήσεις σχεδόν συστηματικά βάζουν τα πλέον ανίκανα - αλλά πειθήνια - ανθρωπάκια στις πλέον καίριες θέσεις και δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη πληγή της χώρας. (Πρώτα ο αρχηγός, δεύτερο το κόμμα και τελευταία η χώρα)!
Σημείωση
Οι εταιρίες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και τουρισμού έχουν ξεκινήσει επενδύσεις άνω των πέντε δις ευρώ. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε έστω και ένα υποτυπώδες επενδυτικό κλίμα.

(Από τη Real News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου