Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

9 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΚΡΕΑΤΟΝΗΣΙΔΑΣ ΣΑΠΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ σ.ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – εκκλησίας βάζουν με ερώτησή τους στη Βουλή 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιαννίδη, οι οποίοι ζητούν να καταργηθεί ως αντισυνταγματική η εγκύκλιος για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.Σε ερώτηση τους προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη υποστηρίζουν ότι καθιερώνει διακρίσεις μεταξύ των μαθητών...
και εισάγεται η ομολογία πίστης των μαθητών και εμμέσως των γονιών τους, διαδικασία που -όπως αναφέρουν- αντίκειται στο άρθρο 13 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. «Η εν λόγω εγκύκλιος καθιερώνει διακρίσεις ανάμεσα στον σχολικό πληθυσμό, διακρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις η /και περιθωριοποίηση όσων επιλέγουν να μην παρακολουθήσουν ένα ομολογιακό μάθημα, όπως είναι μέχρι τώρα το μάθημα των θρησκευτικών», σημειώνουν.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών χορηγείται με απλή υπεύθυνη δήλωση που υπογράφεται είτε από τον μαθητή αν είναι ενήλικος, είτε από τους δύο του γονείς (μια δήλωση για τον καθένα) αν είναι ανήλικος. Σε αυτή πρέπει να δηλωθεί ότι ο μαθητής «δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου