Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Φραγκόσυκο, το θαυματουργό!!!

Το φραγκόσυκο είναι ένα  φρούτο με δροσερή και ιδιαίτερη  γεύση. Φυτρώνει στα φύλλα της φραγκοσυκιάς, ενα είδος κάκτου, και έχει πολλά και μεγάλα αγκάθια.Επιπλέον, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό( 87,5%) και έχει πορτοκαλοκίτρινο χρώμα όταν είναι έτοιμα για κατανάλωση. Το φραγκόσυκο δίνει 41 Kcal ανα 100γρ  και σχεδόν 10γρ υδατανθράκων. Περιέχει 3,6 γρ φυτικές ίνες και είναι χαμηλό σε λιπαρα.
Οι ερευνητές κατέληξαν οτι το φραγκόσυκο έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
  •  Ειναι πλούσιο σε φαλαινοειδή και αντιοξειδωτικά που φαίνεται να έχουν αντικαρκινική δράση.
  •  Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C, βοηθάει στην καλή υγεία των ματιών και της επιδερμίδας
  •  Η αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και την καλή λειουργία του πεπτικού συστήματος
  •  Η υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μέταλλα βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης
  •  Βοηθάει στην μείωση της γλυκόζης στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 λόγω των φυτικών ινών και της πηκτίνης
  •  Περιέχει κιτρικό και μηλικό οξύ που βοηθάει στην καλή πέψη των σακχάρων και αυξάνει την σωματική αντοχή.
  •  Η κατανάλωση του πριν απο το αλκοόλ φαίνεται να μειώνει τα συμπτώματα της μέθης όπως ναυτία, ανορεξία κ.α.
τ
Τέλος, η κατανάλωση του φραγκόσυκου θα πρέπει να αποφεύγεται απο  έγκυες και γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο του θηλασμού καθώς και απο άτομα με γαστρεντερικές διαταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου