Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μία από τις πιο ταλαντούχους μουσικούς της Αυστραλίας


Μία από τις πιο ταλαντούχους μουσικούς της Αυστραλίας

Η Νίκη Βασιλάκη είναι πολύ επιτυχημένη βιολονίστρια Ελληνο-Αυστραλιανής καταγωγής, έχοντας δώσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, και έχοντας πάρει το βραβείο «Πιο επιτυχημένη Νεαρή Καλλιτέχνης στη Ν. Αυστραλία για τη χρονιά 2008». Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο και μια από τις πιο συναρπαστικές σολίστ. Προσφάτως αναγνωρίστηκε από την ιστοσελίδα Τhe Advertiser σαν μία από τις 10 πιο σημαντικές γυναίκες που αξίζουν της προσοχής μας,
χάρη τόσο στο ταλέντο της στη μουσική όσο και στην αφοσίωσή της στο κοινωνικό έργο και την εθελοντική εργασία που προσφέρει. Η οικογένειά της κατάγεται από το νησί της Ικαρίας.
«Αισθάνομαι τόσο μεγάλη τιμή για την αναγνώριση του έργου μου, παρόλο που δεν ήταν ποτέ δεν είχα την αναγνώριση σαν αυτοσκοπό, πάντα αγαπούσα τους ανθρώπους και ήθελα να τους βλέπω να πετυχαίνουν και να βρίσκουν αυτό που τους κάνει απολύτως ευτυχισμένους», λέει η Βασιλάκη σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Neos Kosmos.
Η παγκοσμίου φήμης μουσικός ξεκίνησε την καριέρα της στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών. Έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία σαν νέα καλλιτέχνης και έχει δώσει παραστάσεις με τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Αδελαΐδας, της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Τασμανίας, των Victoria, The Queensland, Wellington, Guangzhou και Πράγας.
«Σαν κορίτσι ήμουν είχα τρομερή ενέργεια, για αυτό το λόγο οι γονείς μου αποφάσισαν να ξεκινήσω ένα μουσικό όργανο για να διοχετεύσω σωστά κάπου αυτή μου την ενέργεια», λέει η ίδια. «Ελάχιστη ιδέα είχαμε εκείνη τη στιγμή για το ρόλο που θα διαδραμάτιζε η μουσική στη ζωή μου και θα γινόταν τελικά το πάθος μου».
H Βασιλάκη σπούδασε στο ίδρυμα Elder Conservatorium of Music πριν μετακομίσει στο Σίδνεϊ σε ηλικία 16 ετών, όπου συνέχισε τις σπουδές της στο Australian Institute of Music και στη συνέχεια στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Με πάθος και αποφασιστικότητα να διευρύνει τις γνώσεις της ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σπουδαίους δασκάλους του είδους στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι. Η Βασιλάκη μάλιστα έδωσε παράσταση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σίδνεϊ μπροστά σε ένα κοινό τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων τον Ιανουάριο του 2004, και έδωσε ρεσιτάλ για τη βασιλική οικογένεια Jaipur του Rajasthan, στο παλάτι του Jaipur. Επίσης, το 2003 αναδείχθηκε κορυφαία νέα perfomer στο διαγωνισμό εγχόρδων της Συμφωνικής της Αυστραλίας.
Η Νίκη κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ABC Classics με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Τασμανίας σε έργα Mendelssohn και Bruch, και μάλιστα ήταν υποψήφια για βραβείο “ARIA” για την ερμηνεία της. Έχει επίσης παρουσιάσει αλλά και δώσει ερμηνείες στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου “Classical Destinations” που προβλήθηκε σε περισσότερες από 26 χώρες και έχει επίσης παίξει στην ταινία “4” βασισμένη στις 4 εποχές του Βιβάλντι, με τους βιολονίστες Pekka Kuusisto, Cho-Liang ‘Jimmy’ Lin και Sayaka Shoji.
Αυτή τη στιγμή η Νίκη είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Adelaide Festival Centre καθώς και του χώρου “Chateau Classics” όπου φιλοξενούνται μουσικά event. Είναι επίσης Διευθύντρια της Creative Arts Academy στη δυτική Αδελαΐδα, όπου σπουδάζουν περισσότεροι από 250 μαθητές.
Θεωρεί τον εαυτό της «πολύ τυχερό που έχει παίξει με μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς του κόσμου», παρότι παραδέχεται πως δεν έχει λάβει ποτέ πρόσκληση για να δώσει κάποια παράσταση στην πατρίδα της, την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου