Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το βιολί βιολάκι του αυτός. Νέα αμφισβήτηση της Λωζάνης από τον Ερντογάν. ΕΝΑΣ Έλληνας μωρέ να του πεί:"Τα σύνορα της Ελλάδας φτάνουν στα βάθη της Ανατολίας!" Υπάρχει κανένας που να πάρει;

Με επικλήσεις από το οθωμανικό παρελθόν ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Δύση για Συρία και Ιράκ
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν, μιλώντας σε κοινοτάρχες στο κτίριο της προεδρίας στην Αγκύρα, έδωσε συνέχεια στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. «Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάνη κι ας ενοχληθούν κάποιοι....
Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:«Το 2016 δεν μπορούμε να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε».

«Από το 1914 που φτάσαμε από τα 2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στη Λωζάνη μαζί και με το Χατάϊ πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορα μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας». «Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της που είναι χιλίων ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους», κατέληξε την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου