Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ταφικά μωσαϊκά 2.000 ετών βρέθηκαν στην αρχαία Έδεσσα

  • Ταφικά μωσαϊκά 2.000 ετών βρέθηκαν στην αρχαία Έδεσσα
Πέντε μωσαϊκά ηλικίας 2.000 ετών, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Σανλιούρφα (ή Ούρφα) της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την ιστορική Έδεσσα της Μεσοποταμίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της πόλης, πριν από δέκα μήνες είχαν ανασκαφεί κάποιοι λίθινοι τάφοι και στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν ακόμα 80· ουσιαστικά μια νεκρόπολη.
Τα μωσαϊκά, που απεικονίζουν τέσσερα πρόσωπα, δύο ανδρικά και δύο γυναικεία, βρέθηκαν στους τάφους. Δεν έχουν χρονολογηθεί, πιθανολογείται όμως ότι δημιουργήθηκαν μεταξύ 132 π.Χ. και 639 μ.Χ. Τα ευρήματα θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, οπότε θα ανοίξει για το κοινό.
Tags

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου