Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα και η Αριστερά

Γράφει ο
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
Το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κοντά. Ο σε σύντομο χρονικό διάστημα ανασχηματισμός δείχνει την αποτυχία της και το 50μελές υπουργικό συμβούλιο τα λαβυρινθώδη αδιέξοδά της. Το καράβι  «μπάζει νερά» και πλέον δεν είναι αποτελεσματικές ούτε οι ισορροπιστικές κινήσεις, ούτε οι υπουργοποιήσεις φιλομνημονιακής αντίληψης στελεχών.
Το ερώτημα που πλέον τίθεται είναι τί θα συμβεί στην Αριστερά μετά την κατάρρευση και της κυβέρνησης Τσίπρα; Με το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα η Αριστερά ολοκληρώνει μια πολύ επώδυνη για τον Ελληνισμό σελίδα της στην μεταπολεμική
Ιστορία της χώρας μας.
Τρεις ήσαν οι γενιές της Αριστεράς που μας αφήνουν τα σημάδια τους. Η πρώτη είναι του εμφυλίου. Είναι η γενιά που απήλθε αφήνοντας όχι μόνο θύματα και από τις δύο πλευρές και τεράστιες ζημίες για τη χώρα, αλλά και ένα φανατικό πνεύμα ρεβανσισμού και δικαίωσης.
Η δεύτερη γενιά είναι του Πολυτεχνείου, που απέρχεται. Φιλολαϊκά συνθήματα, άκρατη δημαγωγία, αντιαμερικανισμός, κρατικισμός και εθνικοποιήσεις, πόλεμος κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αχαλίνωτος καταναλωτισμός, με δανεικά. Οι πρωταγωνιστές του πήραν θέσεις, πολλοί από αυτούς πλούτισαν, δημιούργησαν τα νέα τζάκια και ορισμένοι είναι τώρα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Η τρίτη γενιά της Αριστεράς είναι των καταλήψεων και θα απέλθει, αφού καταρρεύσει. Στελέχη της δεν είναι προλετάριοι, αλλά αστοί και μεγαλοαστοί, που στις  ιδέες κινούνται μεταξύ Μαρξ και Αλτουσέρ, αλλά στη ζωή μεταξύ Λονδίνου και Παρισίων.  Έμαθαν στην ανέξοδη «επανάσταση» και είναι μπερδεμένοι μεταξύ ουτοπίας και πραγματικότητας.
Μετά την κυβέρνηση Τσίπρα η Αριστερά δεν θα είναι, όπως τη γνωρίζαμε. Στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλήσει κατά των μνημονίων, τα υπέγραψε. Δεν μπορεί να υποστηρίξει κρατικοποιήσεις, έκανε αποκρατικοποιήσεις. Δεν μπορεί  να υποσχεθεί ότι θα χορέψει τους δανειστές στο ταψί, τον χόρεψαν. Δεν μπορεί να υποσχεθεί αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, που κατακρεουργήθηκαν αποδεικνύοντας ψευδή τα όσα είχε υποσχεθεί... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια Αριστερά. Στην ουσία του  είναι κάτι αδιευκρίνιστο, μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και  Κόμματος του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου.... Η Αριστερά πλέον στις προσεχείς εκλογές θα εκπροσωπείται από το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει μια απίστευτη προσκόλληση στον Στάλιν, και τα Κόμματα του κ. Λαφαζάνη της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και από άλλα  μικρά Κόμματα του χώρου...
Η ημέρα δημοσίευσης του  άρθρου συμπίπτει με την εκλογή Προέδρου στις ΗΠΑ. Όποιος διάβασε τα όσα ο ένας υποψήφιος έσουρε στον άλλον θλίβεται για την κατάντια της πολιτικής ζωής στη μεγάλη αυτή χώρα. Δικαίως η μεγάλη πλειονοψηφία του εκλογικού σώματος δηλώνει αηδιασμένο στην τελευταία δημοσκόπηση των New York Times και του CBS. Δυστυχώς οι πολιτικοί στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου διώχνουν τους πολίτες από την πολιτική. Και αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου