Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εικόνα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης


Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
Το μεγαλύτερο, το κυρίαρχο πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι η ανεπάρκειά της να διαχειριστεί την όποια κατάσταση, σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Η ανακοίνωση της αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά», μας υπενθυμίζει ότι στην αστική δημοκρατία υπάρχουν στοιχειώδεις μηχανισμοί δικαίου, υπάρχουν διαδικασίες που είναι δύσκολο να τις παρακάμψει κανείς.
Η πρόταση του ΣτΕ, ακυρώνει το νόμο Παππά που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είχε αναγάγει σε κορυφαίο επίτευγμα.
Η ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποτελεί μια σύγκρουση με την πραγματικότητα, από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν
θα συνέλθει.
Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση.
Είναι γεγονός ότι θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί αυτήν την ήττα, διότι έδειξε ότι δεν είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αρνητικής ετυμηγορίας.
Κατάφερε να ηττηθεί, επειδή εμπιστεύθηκε την αλαζονεία της.
Είναι προφανές ότι σ’ αυτό το ζοφερό για την κυβέρνηση κλίμα, η κυβέρνηση εγκλωβισμένη σε σωρεία λανθασμένων χειρισμών στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών, δημιουργεί ένα διαρκές ρήγμα με το δικαστικό σώμα, το οποίο βαθαίνει συνεχώς.
Η αμετροέπεια εναντίον των δικαστών, υπογραμμίζει έναν ακόμη πιο τρομακτικό κυνισμό.
Δυστυχώς η κυβέρνηση προτιμά τη ρήξη, παρά τη σύνεση.
Ο ιδεολογικός τους φανατισμός τους τυφλώνει και δεν τους επιτρέπει να δουν αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος.
Οι σπασμωδικές αντιδράσεις και οι παλινωδίες  που ακολούθησαν, μεγέθυνε  το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση.
Η πρόταση για τον Πολύδωρα ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν μια πράξη απόγνωσης, μια απονενοημένη κίνηση.
Αμετανόητοι, φαντασμένοι και φανατισμένοι, δημιούργησαν ένα χάος χωρίς κανένα λόγο και σκοπό. Και όλα αυτά για να γίνουν «κυρίαρχοι» του τηλεοπτικού πεδίου.
Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με τις υστερίες της, είναι ότι όχι μόνο δεν μπορεί να κυβερνήσει, αλλά αδυνατεί και να μάθει. 
Το μόνο που απομένει, αυτό που επιβάλει η δημοκρατική ομαλότητα και η πολιτική λογική τώρα, είναι η κατάργηση του νόμου Παππά, η επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, η συγκρότησή του,  η προκήρυξη και διενέργεια νέου διαγωνισμού.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι, η πολιτική του κ. Τσίπρα κινείται σε μια λογική που μοναδικό στόχο έχει την παραμονή του στην εξουσία με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.
Δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε τα στοιχειώδη σε μια διακυβέρνηση όπου διακυβεύεται το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.
Φαίνεται ότι η παραμονή του στην εξουσία αποτελεί αυτοσκοπό.
Όμως θα πρέπει να γνωρίζει, ότι εκτός από την απάτη και την ανευθυνότητα, υπάρχει και άλλος τρόπος να κυβερνήσεις τη χώρα.
Αν για μια δικαστική απόφαση το παραλήρημα της κυβέρνησης είναι τέτοιο, φανταστείτε  τι θα γίνει αν, παρ’ ελπίδα, κληθούν να αντιμετωπίσουν μια πραγματική και μεγάλη κρίση.
Πώς θα τη διαχειριστούν;
Υπάρχει περίπτωση να είναι συνετοί και νηφάλιοι μπροστά σε ένα εθνικό κίνδυνο ή κάποια κοινωνική αναταραχή;
Είναι γεγονός ότι το ιδιαίτερο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Τσίπρας  θέλοντας ο ίδιος  να επιζήσει πολιτικά και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ρόλο μετεκλογικά,   θα καταφύγει σύντομα στις κάλπες.
Μια ρήξη με τους εταίρους – δανειστές σχετικά με τις αποφάσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, θα αιτιολογούσε μια τέτοια ενέργεια.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου