Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Σησαμέλαιο: ένα λάδι απαραίτητο για την υγεία

Οι ελαιούχοι σπόροι του σησαμιού είναι πλούσιοι σε ω-6 λιπαρά οξέα, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που αφ’ ενός προάγουν την υγεία του οργανισμού μας και αφ’ ετέρου συμβάλλουν στην διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών. Το σησαμέλαιο κατέχει σημαντική θέση στην συμβατική και εναλλακτική ιατρική και στα καλλυντικά προϊόντα.

Το σησαμέλαιο παράγεται από το σουσάμι και έχει μια ιδιαιτερότητα που το καθιστά ξεχωριστό από τα άλλα σπορέλαια: είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και κυρίως δεν περιέχει την βλαβερή μορφή τρανς των λιπαρών οξέων, η οποία συναντάται στα άλλα σπορέλαια. Εμφανίζει μεγάλη αντοχή στη θερμότητα και τα θρεπτικά του συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα σε υψηλές θερμοκρασίες έως και 177 °C.

Μια κουταλιά της σούπας 15 γρ. προσδίδει 130 περίπου θερμίδες. Πλούσιο σε βιταμίνη E, K, A, B1, B2, B3 και B6 καθώς και σε μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Το σησαμέλαιο είναι πολύ σταθερό έλαιο χάρις στα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει, όπως είναι η σησαμόλη, η σησαμινόλη και οι τοκοφερόλες.
Οφέλη στην υγεία του οργανισμού
Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω της ύπαρξης υψηλών επιπέδων πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.
Συμβάλει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η σησαμίνη που περιέχει βοηθάει στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης εμποδίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Ευνοεί τη ρύθμιση και τη δράση των ηπατικών ενζύμων. Η σησαμίνη που περιέχει, μεταβολίζει την αλκοόλη και αποτοξινώνει τον οργανισμό από μη ωφέλιμα συστατικά.
Επηρεάζει θετικά τη γλυκόζη στο αίμα.
Βοηθάει στην ευκαμψία των αρθρώσεων.
Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία εμποδίζουν την οξείδωση.
Βοηθάει τη σκέψη και τη μνήμη. Περιέχει φωσφολιπίδια και λεκιθίνη, παράγοντες που είναι ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο όσον αφορά τη σκέψη και τη μνήμη μας.
Οφέλη στο δέρμα
Βοηθάει στη διατήρηση νεανικού δέρματος. Η σησαμίνη αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε και δεσμεύει τις αζωτούχες ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση και τις ασθένειες.
Μείωση δερματικών λοιμώξεων λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.
Ενυδάτωση του δέρματος. περιέχει ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ που είναι πλούσια σε ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία ενυδατώνουν εξαιρετικά το δέρμα.
Θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα..
Απαλύνει από δερματικές φαγούρες και ηλιακά εγκαύματα
UV Προστασία. Μελέτες δείχνουν πως τα αντιοξειδωτικά συστατικά του παρουσιάζουν φωτοπροστατευτική δράση, επηρεάζουν τις δερματικές ανοσολογικές αποκρίσεις και δρουν θεραπευτικά σε περιπτώσεις διαταραχής της φυσικής δερματικής κατάστασης. Το λινελαϊκό οξύ του σησαμέλαιου μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο δέρμα.
Οφέλη για τα μαλλιά
Απαλύνει από δερματικές φαγούρες στο τριχωτό της κεφαλής Βοηθάει στη μείωση εμφάνισης της πιτυρίδας.
Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.
Βοηθάει στην αποκατάσταση υγρασίας στο δέρμα του κεφαλιού.
Ανακουφίζει από την ξηρότητα.
Προλαμβάνει την τριχόπτωση.
Βοηθάει στην ανάπτυξη νέων μαλλιών.
Ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη στα άτονα και αφυδατωμένα μαλλιά.

Πηγη itrofi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου