Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Είναι για ΠΟΛΥ ξυλο οι τύποι. Γ. Μουζάλας: Σχεδιάζουμε μέσα στο 2017 να μεταφερθούν 10.000 μετανάστες- πρόσφυγες σε διαμερίσματα που θα τους χαριστούν!

Γ. Μουζάλας: «Σχεδιάζουμε μέσα στο 2017 να μεταφερθούν 10.000 πρόσφυγες σε διαμερίσματα» 
 
Πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση των λαθρομεταναστών από το Ελληνικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι φορτώνεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση μια ευθύνη για την καθυστέρηση, που τον αδικεί. «Πήρα πολλές φορές προσωπικά την ευθύνη για το Ελληνικό. Δεν μπόρεσα, δεν μπορέσαμε, είχαμε να τακτοποιήσουμε 55.000 άτομα... Θα προσπαθήσουμε, είναι στα πλάνα μας, μείναμε πίσω, είναι όμως στη πρώτη προτεραιότητα μας. Φτιάχνουμε τα κάμπ για να μεταφερθούν. Είναι λάθος να υποστηρίζετε ότι τους χρησιμοποιούμε ως κόλπο για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση επερώτησης της Ένωσης Κεντρώων για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και δυναμική, σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα διπλωματικά μέσα, για να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας κατέθεσε στη Βουλή επιστολές που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση, τόσο στον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και στους 17 υπουργούς Εσωτερικών με τους οποίους συνεργάζεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και στις αρμόδιες τουρκικές αρχές, με τις οποίες ζητάει, να δοθεί λόγω των ειδικών συνθηκών, η δυνατότητα, μέχρι να δημιουργηθούν τα κέντρα προ-αναχώρησης, να μεταφερθούν μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα.

«Είναι μια προσπάθεια που την κάνουμε από τον Αύγουστο. Τι άλλο να κάνουμε; Πόλεμο:», ανέφερε.

Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εφάρμοσε την πολιτική «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά και «πολιτική μπάχαλου», δημιουργώντας μια απαράδεκτη εικόνα στη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν, όπως υποστήριξαν, ακραίες και οριακές πλέον καταστάσεις, με τους κατοίκους τους να έχουν υποστεί «εκατομμύρια ζημιές».

«Τρέχουμε να προλάβουμε», αντέτεινε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε:
«Σήμερα στέλνουμε στην Ευρώπη και είναι προσυμφωνημένο, πλάνο το οποίο προβλέπει μέσα στο 2017 να κλείσουν "camp" και να μεταφερθούν 10.000 άτομα σε διαμερίσματα, με στόχο μέσα στο 2018, να μείνουν ελάχιστα. Αυτό σημαίνει χρήματα στο πληθυσμό και αξιοπρέπεια στους μετανάστες. Από τον Απρίλιο προχωράμε στην καταβολή μετρητών στους δικαιούχους μετανάστες και συνεχίζουμε τα προγράμματα για να πηγαίνουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου