Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. Οι «άθλιοι» Έλληνες του Ελληνικού που ζουν σε μια παράγκα και τρέφονται απ τα αποφάγια των λαθρομεταναστών

Στην καλύβα του μπαρμπα-Μάνθου
«Γροθιά στο στομάχι» είναι το δημοσίευμα της «Daily Mail» για «την Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης των πολιτών της», στο οποίο «πρωταγωνιστούν» μεταξύ άλλων ο 82χρονος πρώην οικοδόμος Μάνθος Ζυμάρης και η 61χρονη κόρη του Μαρία, οι οποίοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες μέσα σε παράγκα, έξω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού....

Το οδοιπορικό της ρεπόρτερ Sue Reid φέρει τον τίτλο «Ο πρώην φιλόδοξος οικοδόμος, που τώρα ζει σε παράγκα, καθώς η ελληνική οικονομία καταρρέει στο έλεος των γερμανικών απαιτήσεων και με την παλίρροια του προσφυγικού κύματος».
Αυτοσχέδιος καταυλισμός
Η δημοσιογράφος της βρετανικής «DailyMail» συνομίλησε με πατέρα και κόρη κατά την περιπλάνησή της στον αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού, όπου, καθώς αναφέρει στο κείμενό της, ζουν γύρω στους 1.600 μετανάστες, στους οποίους καθημερινά μια στρατιά από εθελοντές πηγαίνουν παπλώματα, κιβώτια με σάντουιτς και κούτες με ρούχα.
«Δίπλα όμως από το κτίριο του αεροδρομίου υπάρχει μια παράγκα. Με πάτωμα που καλύπτεται από λάσπη, χωρίς πόρτες και παράθυρα, χωρίς θέρμανση. Εκεί βρήκα έναν ηλικιωμένο άνδρα να κάθεται σε μια καρέκλα, σε ένα δωματιάκι όπου οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές. Κανένας εθελοντής δεν έχει έρθει με ζεστά ρούχα, ένα πάπλωμα ή νέα παπούτσια γι' αυτόν». Με τα λόγια αυτά αρχίζει την περιγραφή για τις συνθήκες στις οποίες ζει ο Μάνθος Ζυμάρης, ο οποίος έχασε το σπίτι που είχε πάρει με δάνειο στο Καλαμάκι πριν από τρία χρόνια, αφού δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις δόσεις.
Μαζί του ζει η 61χρονη κόρη του Μαρία, η οποία καθημερινά περιορίζεται να... ψάχνει για ένα σάντουιτς που έχουν αφήσει οι μετανάστες ή να μπαίνει κρυφά το βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό και να αναζητεί αποφάγια!
Η ίδια είπε στην «Daily Mail»: «Εμείς οι Ελληνες ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά τι μας έχει δώσει η Ε.Ε.; Είχαμε συνηθίσει να ζούμε όμορφα. Ηταν τότε ένας διαφορετικός κόσμος και τώρα αυτό. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε βρει αυτό το μέρος, την παράγκα. Είναι καλύτερα από το πεζοδρόμιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου