Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σύλλογος Υπαλλήλων ΤτΕ: Λέει ψέματα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη. ΒΙΝΤΕΟ


Φωτογραφία του Εμμανουήλ Εμμανουήλ.

Δεν το αποκάλυψε ο ίδιος αλλά το συνδικαλιστικό όργανο – Έκανε 9 ημέρες να ενημερώσει ότι θα καταθέσει τα χρήματα – Για «συντροφικά καρφώματα» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  Σε πλήρες άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το πώς έγινε γνωστό και τις ενέργειες που ακολούθησαν για τη 13η σύνταξη που πήρε στο τέλος του 2016 μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος....

Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις το συνειδητοποίησα δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΤτΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.
«Εγώ το έμαθα τέλος Γεννάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μπαλαούρας.
Σε νεώτερες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα» υποστηρίζοντας ότι «με «κάρφωσαν» από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά».
Κατόπιν εορτής ζήτησε, δε, «να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα το οποίο να βλέπει αν ο Μπαλαούρας μπορεί να παίρνει 500 ευρώ σύνταξη αλλά έχει και άλλα εισοδήματα ως βουλευτής».
Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση ότι δεν θα εισπράττει τη 13η σύνταξη δημόσια είπε ότι «δεν ήταν ζήτημα να κάνω τις κινήσεις δημοσίως, δεν το σκέφτηκα ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΤΕ έχει ως εξής:
Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!
Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!!
Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..
Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.
Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Μπαλαούρας σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι πήρε την 13η σύνταξη αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, όπως έγινε δηλαδή για όλους τους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα. Αυτό, λέει ο κύριος Μπαλαούρας συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του.
Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά.
«Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν» δήλωσε επίσης ο κ. Μπαλαούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου