Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Το 2014 έβριζαν, τώρα δεν κουνιέται φύλλο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου του 2015, την οποία οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης επιμελώς είχαν αποκρύψει από τον λαό και το ελληνικό κοινοβούλιο.
Πάνω από δυο χρόνια πέρασαν και από την 20ή Μαρτίου 2015, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μέρος σε μια οκταμερή και συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ, προκειμένου να…επιβεβαιωθεί η Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου 2015 (που πέρασε πια στην Ιστορία ως ένα από τα πιο κρυφά κείμενα της ζώσας μνήμης).
Τότε, είχαν συμφωνήσει επί όλων εκείνων που, ως αντιπολίτευση, πολεμούσαν και διακήρυσσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν.
Και δεν τα εφάρμοσαν! Με τη διαφορά ότι επειδή ακριβώς δεν τα εφάρμοσαν αφού τα συμφώνησαν – μόνο και μόνο για να κρύψουν τις διάφορες «λίστες μεταρρυθμίσεων» που έστελνε ο κ. Βαρουφάκης και για την επέκταση της δανειακής σύμβασης που ορκίζονταν ότι δεν θα δεχθούν και για την παραμονή του ΔΝΤ που
θα έδιωχναν με τις κλωτσιές – ο λογαριασμός ήλθε βαρύς το καλοκαίρι του 2015.
Το μόνο που είχαν κάνει σ’ εκείνη την σκοτεινή περίοδο ήταν… βαφτίσια! Δεν βάφτισαν μόνο την τρόικα… θεσμούς! Βάφτισαν και το ίδιο το Μνημόνιο, το οποίο ονόμασαν… Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη (Contract for Recovery and Growth of the Greek Economy)!
Και τότε μας είχαν πει ότι οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες (Brussels Group). Μετά το αντέστρεψαν. Και είπαν ότι «οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες, οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα».
Τελικά, απλώς έφεραν την τρόικα – κουαρτέτο – θεσμούς στο Χίλτον.
Επί δύο χρόνια πήγαιναν και έρχονταν, έφευγαν και τους παρακαλούσαν να επιστρέψουν.
Και τελικά Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου βρέθηκαν να «διαπραγματεύονται» στις Βρυξέλλες και μετά σ’ αυτούς προστέθηκε και ο Σταθάκης.
Και δεν κουνιέται φύλλο!
Μήπως θυμάστε τι έλεγαν όταν, τον Ιούλιο του 2014, με πρωτοβουλία Σαμαρά, οι συζητήσεις με τους δανειστές μεταφέρθηκαν στο Παρίσι;
Τότε, η χώρα είχε ανακτήσει την αξιοπιστία της και είχε συμφωνηθεί τα τεχνικά κλιμάκια να βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά οι - σε ανώτερο επίπεδο - συζητήσεις να γίνονται στο Παρίσι, στην έδρα του ΟΟΣΑ.
Αμέσως άρχισε το πανηγύρι: Ότι δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ότι ο έλεγχος θα γίνει στην Αθήνα, ότι πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου και άλλα τέτοια. Τελικά, η συνάντηση των Παρισίων επιβεβαιώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2014.
Και τι έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ (στις 29 Ιουλίου 2014); Μα ότι «είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση δεν βγαίνει το μέτρημα με τους βουλευτές για την προεδρική εκλογή, για αυτό και φτιάχνουν ένα νέο επικοινωνιακό παιχνίδι με την τρόικα αλλάζοντας απλά σκηνικό και μεταφέροντάς το εκτός Ελλάδος. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του συνεχίζουν ακάθεκτοι μαζί με την τρόικα την αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων. Μόνο που τώρα αυτά, θα "συμβαίνουν και εις Παρισίους". Όχι για πολύ ακόμα».
Και τι έλεγαν οι μελλοντικοί συνεταίροι τους, οι ΑΝΕΛ; Τα ακόλουθα:
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε από την Ουάσιγκτον, ότι με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η Τρόικα δεν θα έλθει το Σεπτέμβριο στην Αθήνα για έλεγχο, αλλά οι Έλληνες υπουργοί θα πάνε στο... Παρίσι να την συναντήσουν και εκεί να ελεγχθούν, δήλωσε το εξής:
«Δεν φτάνει που επί τέσσερα χρόνια έσκυβαν το κεφάλι τους στους υπαλλήλους της τρόικας που ερχόντουσαν στην Αθήνα για να τους δίνουν και να επιβλέπουν την εκτέλεση των εντολών τους, τώρα οι Έλληνες υπουργοί, με πρωτοφανή απόφαση της ελληνικής συγκυβέρνησης, θα πηγαίνουν από το Σεπτέμβριο στο Παρίσι για να δίνουν εξετάσεις στην τρόικα, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε απαράδεκτο περιοδεύοντα θίασο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Χρυσή Αυγή»: «Το θέατρο σκιών των υπαλλήλων των τοκογλύφων μεταφέρεται από την Αθήνα στο Παρίσι, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η οικονομία μας καταστρέφεται και ο εθνικός μας πλούτος παραχωρείται σε ξένες δυνάμεις. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εξασφαλίσει άμεση καταγγελία του Μνημονίου και των τοκογλυφικών δανειακών συμβάσεων με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής παραγωγής και την οικονομική ανάταση της χώρας».
Τώρα που τρέχουν ο ένας πίσω από τον άλλο στις Βρυξέλλες (και μάλιστα όχι επειδή το ζήτησε η κυβέρνηση, αλλά επειδή οι δανειστές δεν δέχονταν να στείλουν τους εκπροσώπους τους στην Αθήνα), όλα μοιάζουν φυσιολογικά!
Και μια «λεπτομέρεια»: Είναι λάθος να υποστηρίζουμε ότι ζούμε «μέρες του 2015». Γιατί το 2015 είχαν ακόμη το «λίπος» από την κυβέρνηση την οποία είχαν ανατρέψει για να… φέρουν την ανατροπή και να διώξουν την τρόικα!
Λόγω της διάλυσης της οικονομίας, δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από το 2015…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου