Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Είναι αυτό που κάποιοι απο εμάς λέγαμε, πρόσεξε όταν γυρίσεις απο την κάλπη, να μπορεις να κοιτάς το παιδι στα μάτια... Της Αρχοντίας Παντζαρίδου


 
Όταν ψήφισα σύριζα εγω και πολλοί συμπολίτες μας δεν είχαμε κατα νου ότι θα κάνει τις ίδιες ανίερες συμμαχίες, καλη τη πίστη, σκέφτηκα, νέο παιδί είναι, παλιοί αγωνιστές συμμετέχουν στο κόμμα του, ε, δεν μπορει κάτι θα αλλάξει. ΚΑΤΙ, ΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ. Πίστεψα ότι θα... σμικρήνουν τα μνημόνια, θα ανακτήσουμε την αξιοπρεπειά μας, θα περιοριστεί το άδικο... Θα δοθεί τέλος στην συνέχεια των προηγούμενων και θα μπούν οριστικά στο χρονοντουλαπο. Ποιός τους βγάζει πάλι στο προσκήνιο;;; Ποιές πολιτικές;;
Ήλπιζα γαμώτο, ότι θα βγούμε απο τα όρια της γαμωφτωχειας, οχι μόνο της τσεπης, αυτό το συνηθίζεις μα του ΟΡΑΜΑΤΟΣ. Έλεγα, ότι η έννοια της ιδεολογίας θα βρει ξανά σάρκα και οστά. 
Όχι, δεν περίμενα τον σοσιαλισμό, χρόνια τώρα μας προσπέρασε. 
Ομώς, βρε αδελφέ, έλεγα ότι θα σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία, τα ψεύτικα βάουτσερ, τα προγράμματα των εσπα μέσω κολλητών, το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, οι εργοδότες κοράκια (τους καταθέτουν την μισθοδοσία και μετά την παίρνουν πίσω) η διαρκώς αυξανόμενη αύξηση στα τρόφιμα, μερικοί τα κοιτούν και ξερογλύφονται, πρόοδος στην έκδοση των συντάξεων και επικουρικών, ότι θα δοθεί μια ακτίδα στα νέα παιδιά να κάνουν ξανά όνειρα και έτσι θα σταματήσουμε να είμαστε η χώρα των γερόντων.
Αναρωτιέμαι, τι το διαφορετικό είχαν τα προηγούμενα μνημόνια;;
Είναι, ήταν θέμα χρωματολόγιου; ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ; Κυβέρνηση για τον έρμο τον λαό θέλαμε όχι ντεκορασιόν. 
Δεν ανήκα και ούτε εγω σκοπό να το κάνω, στις ακραίες φωνές, στις μονταζιέρες, στον παπαγαλισμό επικάρπωσης ψήφων. Γιατί; Μα δεν θέλω να κάνω ότι έκαναν στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Συνταχθήκαμε όλοι μαζί στο δημοψήφισμα στο ΟΧΙ, πούντο; Τι υλοποιειται απο αυτό;;; 
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί όλοι μας να εκπέμπουμε στα ίδια ερτζιανά κύματα. Ο καθένας έχει το δικό του ΛΙΠΑΚΙ άρα και τις δικές του αντοχές. Το θέμα πλέον ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ. 
Είναι αυτό που κάποιοι απο εμάς λέγαμε, πρόσεξε όταν γυρίσεις απο την κάλπη, να μπορεις να κοιτάς το παιδι στα μάτια...
γρήγορα λόγια ΨΥΧΗΣ. άντε γειά τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου