Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κάντο όπως ο Ολλανδός


Γράφει ο
Δημήτρης Βασιλειάδης
Δεν πρόλαβε καλά – καλά να στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο newsletter όπου περιέγραψα τα οφέλη από την καταπολέμηση της αποχής και το πολιτικό της περιεχόμενο (Τετάρτη πρωί 15/3/2017) και την ίδια μέρα οι Ολλανδοί στις εκλογές τους σημείωναν συμμετοχή της τάξης του 82%!
Πρωτοφανές για τα ολλανδικά δεδομένα αφού πρόκειται για λαό που δεν ψηφίζει. Τους έφερε ο Route στην κάλπη; Όχι. Τους έφερε ο Wilders, όσο κι αν σας φαίνεται παράδοξο. Τους έφερε ο φόβος μήπως επικρατήσει ο ημίτρελος; Μήπως φύγει προς την υπόλοιπη Ευρώπη λάθος μήνυμα; Το πιο πιθανό!
Πάντως πήγαν στην κάλπη. Με δεδομένο ότι η αυξημένη  εκλογική συμμετοχή συμφέρει την ΝΔ, τι πρέπει να γίνει και με ποια επιχειρήματα θα κινητοποιηθούν οι ψηφοφόροι για μαζική συμμετοχή; Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν φτάνει μόνο το «κακός
ΣΎΡΙΖΑ – καλή ΝΔ».
Αν εξακολουθήσει η κοινή γνώμη να πιστεύει πως «και η ΝΔ τα ίδια θα κάνει», τότε οι πιθανότητες επαναφοράς ψηφοφόρων δεν θα είναι πολλές.
Το μήνυμα πρέπει να είναι συγκινησιακόδυνατό και εύπεπτο«Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ» βοηθάει στη συσπείρωση, δεν είναι αρκετό για να φέρει επιπλέον ψηφοφόρους. Στον επιπλέον ψηφοφόρο που χρειάζεσαι θα πρέπει να απαντήσεις στο τι θα κάνεις, πως θα το κάνεις, μέχρι πότε θα το κάνεις και γιατί θα το κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου