Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ψέμα και Διχασμός για ένα Έθνος που πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό»: Η φράση ανήκει στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και την επαναλαμβάνουμε σταθερά κοντά δυο αιώνες τώρα, χωρίς ωστόσο να τη συνειδητοποιούμε.
Σήμερα, η φράση αυτή είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.
Πολλά ψέματα άκουσε και ακούει ο λαός μας και πολλές φορές πίστεψε στα ψέματα από την Εθνική Παλιγγενεσία μέχρι σήμερα.
Και άλλες τόσες ένιωσε στο πετσί του πως το ψέμα οδηγεί πάντα στην καταστροφή.
Και στον εθνικό διχασμό, καθώς αυτοί που λένε τα ψέματα γίνονται εύκολα αγαπητοί και εκείνοι που προτιμούν την οδό της
αλήθειας περίγελως.
Κι’ όταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε πει πως «ο Θεός υπόγραψε τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του», ούτε που φανταζόταν πως αυτός,  η λαμπρότερη φυσιογνωμία της Ελληνικής Επανάστασης, θα φυλακιζόταν και θα καταδικαζόταν για εσχάτη προδοσία.
Το ανήκουστο γεγονός κατέληξε να γίνει απλώς μια ακόμη μαύρη σελίδα της Ιστορίας μας, να αντιμετωπίζεται ως μια «κακή στιγμή» και όχι ως ένα ακόμη – το σοβαρότερο – δείγμα της κακοδαιμονίας μας. Έτσι, πέρασε στην εθνική συλλογική μνήμη, χωρίς τελικά να μας διδάξει τίποτε.
Σχεδόν το θεωρήσαμε φυσιολογικό, σαν κάτι που μπορεί να συμβεί, ακόμη και στον άνθρωπο που αυτή την απάντηση έδωσε στον Ιμπραήμ: «Πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε. Μόνον ένας Έλληνας να μείνει εμείς θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάμεις δικήν σου».
«Σπαράσσεται η καρδιά μου», είπε ο Μάρκος Μπότσαρης, «βλέποντας τους πατριώτες μου χωρισμένους, γιατί νομίζουν πως εγώ, από εγωισμό, επιθυμώ να τους διαφεντεύω. Σας ρωτώ: Μπορούμε να πετύχουμε όσο θα είμαστε χωρισμένοι; Εγώ, πατριώτες μου, δεν ζήτησα αξιώματα από τη Διοίκηση και ούτε αρχηγός σας διορίστηκα. Ένα βαθμό μου δώσανε. Για να σας αποδείξω πως δεν με κατέχει κανένας εγωισμός και καμιά δίψα για μεγαλεία και πως είμαι εκείνος ο Μάρκος που τον γνωρίσατε να πολεμάει πάντα στο πλευρό σας, να εδώ, μπροστά σας, σχίζω το δίπλωμα της στρατηγίας που μου στείλανε. Εμάς, αδέρφια, δε μας απόμεινε τίποτε να μοιράσουμε ανάμεσά μας. Το μόνο κοινό που έχουμε είναι η τιμή και η δόξα».
Ψέμα και διχασμός υπήρξαν πάντα οι μεγάλες κατάρες του Έθνους.
Τις περισσότερες φορές προκάλεσαν μεγαλύτερες καταστροφές και από αυτές που προκλήθηκαν από τους πολέμους και τις χρεοκοπίες.
Γιατί εμπόδισαν τους Έλληνες να δουν την πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσουν πως μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία.
Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα μηνύματα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το 2013 και το 2014, για να καταλάβουμε πώς λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια: Ενσταλάζοντας το μίσος και τη διχόνοια ακόμη και στις εθνικές επετείους (που θεωρητικά πρέπει να μας βρίσκουν όλους ενωμένους και να μην συνδέονται με συγκυριακά γεγονότα).
-21 Μαρτίου 2013, από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Σήμερα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποκτά ξεχωριστή σημασία. Η τρικομματική κυβέρνηση, εναρμονισμένη με την τρόικα, άβουλη, άφωνη και καταστροφική, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Αποσκοπούν να αποδομήσουν ό,τι ακόμα έχει μείνει από το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις ενός αιώνα. Τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον, αλλά ακόμα και η ίδια η δημοκρατία, θυσιάζονται για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπέρ των πιστωτών, για λίγους κι εκλεκτούς. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας σε ένα μεγάλο, συλλογικό και ενωτικό αγώνα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα, σήμερα, ο ελληνικός λαός στέκεται στο πλάι του κυπριακού λαού, γνωρίζοντας ότι ο στόχος είναι κοινός: η αλλαγή των συσχετισμών, η ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια είναι πάντα επίκαιρος».
-23 Μαρτίου 2014, από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του 2013): «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και σήμερα μια ξεχωριστή σημασία. Η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών. Τώρα, περισσότερο από  ποτέ, είναι αναγκαία η ενωτική συμπόρευση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των αγροτών, της νεολαίας, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Το μέλλον μας ανήκει».
-Από τη δήλωση του Π. Καμμένου τον Μάρτιο του 2013: «Η φετινή επέτειος δεν είναι δυστυχώς μόνο μία κορυφαία ημέρα ιστορικής μνήμης στην οποία οι νεότερες γενιές τιμούν τη μνήμη και τους αγώνες των προγόνων. Δυστυχώς, εδώ και τρία χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται υπό το καθεστώς μίας ιδιότυπης ξένης κατοχής. Μίας οικονομικής ξένης κατοχής που επιβλήθηκε στην χώρα μας ύπουλα και από ηγεσίες που απεμπόλησαν αρχές και αξίες, δεν τίμησαν τον όρκο τους στο Σύνταγμα και δεν υπερασπίστηκαν ως όφειλαν και είχαν ιερή υποχρέωση τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων. Τα όσα συνέβησαν αυτά τα τρία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο πείθουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι το μέλλον των παιδιών μας και η οικογενειακή μας γαλήνη και ευτυχία βρίσκονται σε κίνδυνο. Με πίστη στις προαιώνιες αξίες του Ελληνισμού και αντλώντας διδάγματα εμπειρία και θάρρος από τον επικό αγώνα της Ανεξαρτησίας της οποίας την επέτειο σήμερα τιμούμε καλώ τον Ελληνισμό σε πανστρατιά για να παραμείνει η Ελλάδα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και να μην μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Γερμανικής Ευρώπης».
-Από τη δήλωση του Π. Καμμένου τον Μάρτιο του 2014: «Όμως, η επέτειος του ξεσηκωμού δεν αποτελεί μόνο ημέρα μνήμης και σεβασμού στους αγωνιστές του 1821. Η πατρίδα μας σήμερα βιώνει μία αλλού είδους ξένη κατοχή, την οικονομική κατοχή που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, η οποία εκτελεί τις εντολές τους. Η εθνική κυριαρχία καταλύεται, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων κινδυνεύει και οι κυβερνώντες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εκτελούν τις εντολές των δανειστών. Τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός από το μνημόνιο και την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ κάνουν επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα που έστειλε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, όταν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης, το μήνυμα που έστειλαν οι αγωνιστές της Απελευθέρωσης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τιμούμε τον αγώνα των πολεμιστών του 1821. Μαζί με τον ελληνικό λαό θα αγωνιστούμε, για να έχουν τα παιδιά μας ένα αύριο σαν αυτό που ονειρεύτηκαν οι αγωνιστές του 1821 και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, όπως επιθυμούν η Μέρκελ και οι εγχώριοι υποτελείς της».
Φυσικά, σήμερα όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί. Η Μέρκελ είναι «ρεαλίστρια», το ΔΝΤ έχει δίκιο, οι δανειστές είναι… φίλοι μας, η κυβέρνηση είναι… εθνοσωτήρια, τα μνημόνια είναι… παρελθόν, η ανάπτυξη… έρχεται, έχουμε… ανακτήσει την εθνική μας κυριαρχία, οι αγώνες… πιάνουν τόπο, τα μνημόνια είναι… συμφωνίες.
Και βέβαια, για όλα φταίνε οι άλλοι - η τρόικα εσωτερικού, η αντιπολίτευση που φορά τη φανέλα του ΔΝΤ, όλοι όσοι δεν… τρίβουν τα μάτια τους μπροστά στο θαύμα της «απελευθέρωσης από την επιτροπεία» και την ανάπτυξη.
Στο προσκήνιο πάλι το ψέμα και ο διχασμός…
Έως ότου το Έθνος μάθει να θεωρεί εθνικό ό, τι είναι αληθινό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου