Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η τρελή πορεία της Τουρκίας προς το «δημοψήφισμα»...


Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ*

Στο «δημοψήφισμα» που έχει προκηρυχτεί στην Τουρκία, παραχωρείται μεγαλόψυχα σε όλους τους ψηφοφόρους το δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο ΝΑΙ, αφού όσοι θα ήθελαν να ψηφίσουν ΟΧΙ απειλούνται απροκάλυπτα πως εάν επικρατήσει το
ΟΧΙ στην νομιμοποίηση της δικτατορίας Ερντογάν, ο εμφύλιος πόλεμος, η τρομοκρατία και ο διαμελισμός αποτελούν το βέβαιο μέλλον της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, αυτά ακριβώς που πιθανότατα θα συμβούν όταν «νομιμοποιηθεί» ο νέος Τούρκος δικτάτορας,  παρουσιάζονται σαν συνέπειες  ενός πιθανού «ΟΧΙ».  
Οι εξωπραγματικοί «στόχοι» που οδηγούν την Τουρκία στον γκρεμό έχουν διακηρυχτεί με απόλυτη σαφήνεια από τον θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου στις 7 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας: «Μέχρι το έτος 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον». 
Ο ίδιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν ο οποίος διαλαλεί χωρίς αναστολές τα σύνορα της καρδιάς  του και κόπτεται θορυβωδώς για τους κανόνες της δημοκρατίας σε διάφορες χώρες, εκτός βέβαια από την Τουρκία, τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας είχε διακηρύξει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις απόψεις του για την δημοκρατία την οποία μέχρι σήμερα επικαλείται όπου τον συμφέρει: «Η Δημοκρατία είναι σαν ένα τρένο. Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, κατεβαίνεις!»
Με τα δεδομένα αυτά, όλοι παρακολουθούμε άφωνοι την τρελή πορεία της Τουρκίας  προς τον γκρεμό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017, όπως προκύπτει ανάγλυφα μέσα από την καθημερινή ειδησεογραφία της περιόδου 13 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου 2017:
13 Φεβρουαρίου 2017: Μετά από ανηλεής ρωσικούς βομβαρδισμούς οι Τούρκοι στρατιώτες κατάφεραν να φθάσουν στο διοικητικό κέντρο της συριακής πόλης Αλ-Μπάμπ, ενώ ο Συριακός στρατός στις νότιες περιοχές της πόλης. Ο νεο-σουλτάνος της Άγκυρας άρχισε αμέσως τις γνωστές μεγαλοστομίες: «Ο τελικός στόχος μας είναι όχι απλώς η ανακατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ, αλλά η εκκαθάριση της περιοχής των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Ράκκα, από τους τζιχαντιστές σε μια συνολική περιοχή 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων». Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας: «Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας έφθασε ήδη στο προσωρινό σύνορο της περιοχής Αλ-Μπάμπ που συμφωνήθηκε με την Τουρκία». Χωρίς συμφωνία και χωρίς ρωσική βοήθεια ο Τουρκικός στρατός δεν μπορούσε να προχωρήσει ούτε ένα βήμα για ολόκληρους μήνες! Όσον αφορά την Ράκκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού κράτους,  έγινε γνωστό πως οι στρατιωτικές δυνάμεις του κουρδικού YPG έχουν ήδη πλησιάσει την πόλη σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων.
14 Φεβρουαρίου 2017: Την ώρα που έκθεση του Αμερικανικού κογκρέσου επεσήμανε με νόημα πως ο Τούρκος πρόεδρος προβάλλει «περίεργες απαιτήσεις που περιπλέκουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», μέσα στην ίδια την Τουρκία όσοι δημοσιογράφοι τολμούν να εκφραστούν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 θεωρούνται «πραξικοπηματίες» με συνέπεια είτε να διώκονται, είτε να απολύονται από τις δουλειές τους. Τα προεδρικά διατάγματα που κυβερνούν την Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016 έχουν ήδη φιμώσει όλα τα ΜΜΕ  που δεν έγιναν «φιλοκυβερνητικά». Αλλά και δημοσιογράφοι «φιλοκυβερνητικών» μέσων, αν τολμήσουν και εκφραστούν υπέρ του ΟΧΙ, απολύονται – τελευταία κρούσματα εκείνα των δημοσιογράφων Ιρφάν Ντεμιρτσί που εκφράστηκε υπέρ του ΟΧΙ μέσω twitter και του Χακάν Τσελένκ της εφημερίδας Posta Hakan. Και οι δύο απολύθηκαν αμέσως από τον όμιλο Ντογάν επειδή έκαναν το μεγάλο «έγκλημα» να υποστηρίξουν το ΟΧΙ. Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Μπαρίς Πεχλιβάν του τηλεοπτικού σταθμού Oda TV, είναι αποκαλυπτικός σε συνέντευξη του στην Γερμανική Deutsche Welle: «Καθημερινά μάς έρχονται δικαστικές αποφάσεις να απομακρύνουμε συγκεκριμένες ειδήσεις από τις ιστοσελίδες μας. Εάν δεν το κάνουμε, τότε μας αναγκάζουν να κλείσουμε». Έτσι λοιπόν θα διεξαχθεί στην Τουρκία το «αδιάβλητο» δημοψήφισμα το οποίο θα «νομιμοποιήσει» την δικτατορία Ερντογάν!
15 Φεβρουαρίου 2017: Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επτακόσιοι Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην Ευρώπη διατάχθηκαν να επιστρέψουν στην χώρα. Οι 400 υπάκουσαν και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Οι υπόλοιποι δεν θέλησαν να το διακινδυνεύσουν και ζητούν μαζικά πολιτικό άσυλο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ολλανδία, για να γλυτώσουν από την «δημοκρατία» του Ερντογάν.
16 Φεβρουαρίου 2017: Ο Νιλς Μούιζνιεκς, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε έκθεση για την κατάσταση στην Τουρκία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εφαρμόζοντας µε υπερβολική ευρύτητα τις έννοιες της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της «υποστήριξης προς µια τρομοκρατική οργάνωση» …. η Τουρκία έχει µπει σε µια πολύ επικίνδυνη οδό».
17 Φεβρουαρίου 2017: Το πρωί της Παρασκευής 17/2/2017 το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» εκτέλεσε βολές με πραγματικά πυρά, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι  «Η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».
20 Φεβρουαρίου 2017: Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, «εισπράττοντας» και αυτός συστάσεις για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Όμπερχάουζεν όπου απευθύνθηκε σε Τούρκους που ζουν στην Γερμανία καλώντας τους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα «αν αγαπούν την Τουρκία». Κατά την διάρκεια της ομιλίας, πολλές εκατοντάδες Τούρκων υποστηρικτών του ΟΧΙ συγκεντρώθηκαν έξω από τον κλειστό χώρο της εκδήλωσης. Στην Τουρκία, με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), αποτάχθηκαν από το δικαστικό σώμα 227 δικαστές και εισαγγελείς, ανεβάζοντας σε 3.886 τον συνολικό αριθμό των δικαστικών που δεν ήταν αρεστές στο καθεστώς Ερντογάν και απολύθηκαν.
21 Φεβρουαρίου 2017: Μετά τους ηγέτες του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών - HDP Φιγκέν Γιουξεκντάγ και Σελαχατίν Ντερμιτάς που βρίσκονται στις Τουρκικές φυλακές από τον Νοέμβριο του 2016, συνελήφθη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος  Ιντρίς Μπαλουκέν με τις κατηγορίες «διατάραξης της ενότητας της εδαφικής ακεραιότητας του Τουρκικού κράτους, σχέσεις με μέλη ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας και διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας», αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωμάτων (Ε∆Α∆) για τις διώξεις του Τουρκικού καθεστώτος εναντίον του.  Την ίδια μέρα συνελήφθη και ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ανταποκριτής της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt στην Τουρκία ενώ άρχισε η δίκη 47 κατηγορουμένων για απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
24 Φεβρουαρίου 2017: Ο κατευθυνόμενος φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας εγκαινίασε ένα οξύ, πολεμικό κλίμα εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή στην νήσο Παναγιά του Δήμου Οινουσών γιατί δήθεν «μετέβη σε Τουρκικό έδαφος και ύψωσε Ελληνική σημαία!». Σίγουρα ένα ακόμα βήμα στον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον της Ελλάδος εδώ και μερικές δεκαετίες, από αυτούς που κατά καιρούς αντιπροσωπεύουν το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας.
25 Φεβρουαρίου 2017: Την σκυτάλη της ανθελληνικής υστερίας ανέλαβε το εξαπτέρυγο του Τούρκου ψευτο-σουλτάνου, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβιούσογλου: «Δυστυχώς για εμάς η συμπεριφορά των Ελλήνων δεν αποτελεί έκπληξη. Η Ελλάδα έκρυψε κάποτε τον επικεφαλής του ΡΚΚ (σ.σ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν) ο οποίος είναι τώρα στη φυλακή και δεν έχει επιτρέψει την έκδοση των προδοτών για τα εγκλήματά τους - αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας!», ενώ αναφερόμενος στα τα Ίμια δήλωσε πως «Αν θέλαμε να ανεβούμε θα μπορούσαμε».  Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε όπως ακριβώς θα απαντούσε σε ένα κακομαθημένο παιδί: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του». Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ δήλωσε μεταξύ άλλων «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσουν ελληνικό νησί. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους» προσθέτοντας με νόημα ότι «οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται».
26 Φεβρουαρίου 2017: Το εξαπτέρυγο – Τσαβούσογλου επιδόθηκε σε μια ακόμα παράσταση για τους διάφορους «χρήσιμους ηλίθιους» αλλά και όλους τους αμόρφωτους της ανατολής: Χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας και απείλησε την Ελλάδα για το «τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός» καλώντας την Ελλάδα «να μην δοκιμάζει την υπομονή» της Τουρκίας. Στο θέμα παρενέβη, με πιο διπλωματικό τρόπο, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλούς: «Υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που έκαναν δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι και ο Έλληνας ΥΠΑΜ εξέφραζε μόνο τις δικές του απόψεις. Ελπίζω ότι δεν είναι επίσημες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν εξυπηρετούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη διασφάλιση ειρήνης στο Αιγαίο. Η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Τα Ίμια για την Τουρκία έχουν ένα συμβολικό νόημα. Με αυτή την έννοια η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και την δυνατότητα και τη στρατηγική για να προστατεύσει κάθε δικαίωμά της και δίκαιο στη θάλασσα του Αιγαίου».
27 Φεβρουαρίου 2017: Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. επίτροπος Γιoχάνες Χαν, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη κάλεσε την Άγκυρα «να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών – μελών». Την ίδια μέρα το Ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την 15η Φεβρουαρίου 2017 στην περιοχή του Έβρου, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.
28 Φεβρουαρίου 2017: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεµπάστιαν Κουρτς σε μήνυμα του στο Facebook έγραψε πως «Ο πρόεδρος της Τουρκίας μπορεί να έρθει στην Ευρώπη και στην Αυστρία για επίσημες διμερείς επισκέψεις, αλλά όχι για να εξαγάγει την Τουρκική προεκλογική εκστρατεία στην Αυστρία». Σχεδόν ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία έχει ολοκληρώσει την ανέγερση τείχους μήκους 290 χιλιομέτρων και ύψους 3 μέτρων κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, στις επαρχίες Χατάι, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ. Η συνολική έκταση των συνόρων με την Συρία φθάνει τα 900 χιλιόμετρα, από τα οποία στα 511 χιλιόμετρα θα ανεγερθεί τείχος. Τέλος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων MHP ο οποίος στις 27 Μαΐου 2013 χαρακτήριζε τον Ρ. Τ. Ερντογάν «ψεύτη με παραισθήσεις που θέτει σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας», αλλά μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα ακόμα εξαπτέρυγο του «ψεύτη με τις παραισθήσεις», και τι δεν είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του (διχασμένου) κόμματός του, προκειμένου να το «πείσει» να ψηφίσει ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα: Διακήρυξε πως η Κύπρος είναι Τουρκική, ζήτησε να μπει τέρμα στην «κατοχή των νήσων του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα» και απείλησε να ρίξει τους Έλληνες στην θάλασσα όπως το 1922!  Φαίνεται πως οι ψευτιές και οι πολιτικές παραισθήσεις είναι μεταδοτική ασθένεια…
1 Μαρτίου 2017: Την ώρα που άρχιζε η μεγάλη δίκη με 330 κατηγορούμενους για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 (όλοι απειλούνται με ποινές ισόβιας κάθειρξης), σάλος με μεγάλο Ελληνικό ενδιαφέρον ξέσπασε στην Τουρκία όταν η εφημερίδα «Χουριέτ» επιβεβαίωσε πληροφορίες του Φουάτ Αβνί, ενός Τούρκου χάκερ του διαδικτύου με 3 εκατομμύρια φίλους στο Twitter, ότι η ιδιωτική εταιρία SADAT είναι δημιούργημα του Adnan Tanrıverdi, έμπιστου και επίσημου συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αποτελεί την βιτρίνα μιας μυστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του καθεστώτος Ερντογάν. Το «έργο» της οργάνωσης  δεν είναι άλλο από όλες τις  βρώμικες δουλειές που παραδοσιακά εκτελούσε το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας: Προπαγάνδα, αποσταθεροποίηση ξένων χωρών, ανορθόδοξος και υβριδικός πόλεμος τύπου Ίμια, εμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, επιδρομές και πολιτικές δολοφονίες, σαμποτάζ και φυσικά η οργάνωση, εποπτεία και κατεύθυνση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν από το 2012 προχώρησε στην σύσταση της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης, με τον μανδύα της ιδιωτικής εταιρίας SADAT, αναθέτοντας το έργο αυτό στον εκδιωχθέντα το 1996 από τον Τουρκικό στρατό με την κατηγορία της «ακραίας ισλαμικής προπαγάνδας» ταξίαρχο Adnan Tanrıverdi και 23 άλλους στρατιωτικούς που είχαν αποστρατευτεί με την ίδια κατηγορία. Στις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι ο Τουρκικός όχλος που βγήκε «αυθόρμητα» στους δρόμους την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 κινητοποιήθηκε από την SADAT η οποία ήδη παρουσιάζει πλούσια δράση και σε πολλές χώρες εκτός Τουρκίας όπως η Συρία, η Βοσνία, η Αλβανία και άλλες! Με άλλα λόγια, η δολοφονική μαφία του Τουρκικού παρακράτους, απέκτησε τώρα επίσημη αρχή – τον ίδιο τον αρχηγό του Τουρκικού κράτους!
2 Μαρτίου 2017: Η «Επιτροπή της Βενετίας» η οποία εδρεύει στο Στρασβούργο και είναι αρμόδια για τον έλεγχο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από έρευνα εβδομάδων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Στην Τουρκία λαμβάνει χώρα µία δραματική οπισθοδρόμηση της δημοκρατικής τάξης και η χώρα οδεύει προς ένα μονοπρόσωπο αυταρχικό καθεστώς» ζητώντας την αναβολή του δημοψηφίσματος μέχρι την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που ισχύει στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016. Την ίδια μέρα, οι Γερμανικοί δήμοι Gaggenau (Στουτγάρδης) και Κολωνίας απαγόρευσαν συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτών που ζουν στις περιοχές αυτές, στις οποίες επρόκειτο να διαφημίσουν το ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, οι Τούρκοι Υπουργοί Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ και Οικονομίας Νιχάτ Ζειμπεκτσί αντίστοιχα, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.
5 Μαρτίου 2017: Ο Ρ. Τ. Ερντογάν που δεν διστάζει να περιοδεύει ολόκληρη την Τουρκία για να εξασφαλίσει την «τυπική» υπερψήφιση των εξουσιών που ήδη ασκεί, επιτέθηκε με ασυνήθιστη σφοδρότητα στην Γερμανία, υποστηρίζοντας πως «η απαγόρευση προεκλογικών ομιλιών μελών της Τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία αποτελεί ναζιστική συμπεριφορά», προσθέτοντας μάλιστα πως «Εάν θέλω να έλθω, έρχομαι αύριο κιόλας. Έρχομαι και εάν δεν μου επιτρέψετε την είσοδο, ή εάν δεν με αφήσετε να μιλήσω, τότε θα δημιουργήσω μεγάλη αναταραχή». Ο ψευτο-σουλτάνος της Τουρκίας θεωρεί ήδη ολόκληρη την Ευρώπη… τσιφλίκι του!
6 Μαρτίου 2017: Ο (σοσιαλδημοκράτης) Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας, σε συνέντευξη του στο πρώτο πρόγραμμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου «επαίσχυντες», «ανάρμοστες» και «απαράδεκτες», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φόλκερ Κάουντερ δήλωσε: «Πρόκειται για απίστευτο και απαράδεκτο γεγονός, να εκφράζεται ο πρόεδρος μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ για ένα άλλο μέλος με αυτόν τον τρόπο». Η Γιουλια Κλέκνερ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν «ξεδιάντροπες», «ανιστόρητες» και «θρασείς», ενώ ο Στέφαν Ζάιµπερτ, εκπρόσωπος της Καγκελαρίου πρόσθεσε την σύσταση να «διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας». Την εικόνα των έκπληκτων Γερμανών συμπλήρωσε ο Γ. Γ. του Χριστινοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Αντρέας Σόιερ ο οποίος μίλησε για «απίστευτη παρεκτροπή του Δεσπότη του Βοσπόρου», την ώρα που η αστυνομία του Αμβούργου απαγόρευε εκδήλωση υπέρ του ΝΑΙ με ομιλητή τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τον ίδιο πάντα λόγο.
7 Μαρτίου 2017: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μιλώντας στην Κάλυμνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, διακήρυξε πως η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της». Η Άγκυρα έσπευσε να αντιδράσει υποστηρίζοντας πως «αν και η Αθήνα κατηγορεί την ίδια για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, οι «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Παυλόπουλου υποδηλώνουν σοβαρή έλλειψη γνώσης των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου και δείχνουν στη διεθνή κοινότητα ποια πλευρά αυξάνει την ένταση». Και επειδή τα αυτονόητα για τα οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θεωρούνται από τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς της Τουρκίας που απέκτησαν πλέον και επίσημη εξουσία σαν «προκλητικές δηλώσεις», το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε σε ένα λακωνικό και εύστοχα καυστικό σχόλιο:  «Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις». Βέβαια, το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας που εκπροσωπεί πλέον αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Ερντογάν με τον ιδιωτικό στρατό που δημιουργεί εξ αιτίας της μεγάλης του ανασφάλειας, θυμήθηκε και την Κύπρο: Με σχετική NAVTEX δέσμευσε περιοχές μόλις 28 χιλιόμετρα ανοιχτά του λιμανιού της Πάφου. Οι δρομολογημένες έρευνες φυσικού αερίου στην ίδια περιοχή από την Γαλλική TOTAL καθώς η ήδη προγραμματισμένη εξόρυξη φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία «προσελκύουν» επίδοξους πειρατές όπως το αίμα προσελκύει τους καρχαρίες! 
8 Μαρτίου 2017: Μετά την απαγόρευση της ομιλίας του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αμβούργο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε στο σπίτι του γενικού προξένου της Τουρκίας σε συγκέντρωση Τούρκων πολιτών κατηγορώντας την Γερμανία ότι «πιέζει συστηματικά τους Τούρκους που επιθυμούν να παραστούν σε ομιλίες υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο Τουρκικό δημοψήφισμα». Την ίδια ώρα δρόμοι και πλατείες της κατεχόμενης Κύπρου πλημμύρισαν με αφίσες υπέρ του ΝΑΙ εν όψει ομιλίας του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
9 Μαρτίου 2017 : Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ χαρακτήρισε «ντροπή» τις δηλώσεις Ερντογάν για «ναζιστικές πρακτικές της Γερμανίας». Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Οµέρ Τσελίκ έσπευσε να σχολιάσει δεικτικά τις δηλώσεις Γιουνκέρ: «Δουλειά του δεν είναι να λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης!». Την ίδια ώρα, ο Ουρς Γκροµπ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ασφαλείας του Καντονιού της Ζυρίχης ανακοίνωσε πως ζητήθηκε η ματαίωση ομιλίας του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στη Ζυρίχη.
10 Μαρτίου 2017: Ενώ στην Τουρκία διατάχτηκε η σύλληψη 84 ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλοί υπάλληλοι της αμυντικής βιομηχανίας Aselsan, με την συνηθισμένη κατηγορία ότι «ηγήθηκαν ή υπήρξαν µέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», έγινε γνωστό ότι Τούρκοι διπλωμάτες –μεταξύ των οποίων ο δεύτερος στην ιεραρχία Τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη με την οικογένειά του- ζήτησαν πολιτικό άσυλο, αρνούμενοι να επιστρέψουν στην «δημοκρατία» Ερντογάν. Την ίδια ημέρα, μετά την Ζυρίχη και οι αρχές του Ρότερνταμ της Ολλανδίας απαγόρευσαν ομιλία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.
11 Μαρτίου 2017: Παρά την απαγόρευση της ομιλίας του στο Ρότερνταμ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε στην απόφασή του να μεταβεί στην Ολλανδική πόλη, απειλώντας μάλιστα την Ολλανδία με κυρώσεις, αν επιχειρούσε να μπλοκάρει την επίσκεψή του. Η Ολλανδική αντίδραση ήταν το ίδιο προσβλητική: «Οι Τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης, γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού». Σχεδόν ταυτόχρονα, η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, πήγε στην Ολλανδία οδικώς από την Γερμανία όπου βρισκόταν αλλά οι Ολλανδικές αρχές δεν της επέτρεψαν να επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο του Ρότερνταμ, την έδιωξαν από το Ολλανδικό έδαφος και διέλυσαν με αντλίες νερού διαδήλωση Τούρκων πολιτών που ζουν στην Ολλανδία κοντά στο Τουρκικό Προξενείο. Οι αντιδράσεις των Τούρκων ξεπέρασαν κάθε όριο: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν αποκάλεσε τους Ολλανδούς «απομεινάρια των Ναζί» και «φασίστες», ότι ενεργούν σαν «μπανανία» και απείλησε, μεταξύ πολλών άλλων, «να διδάξει στους Ολλανδούς διεθνή διπλωματία». Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε, στα πλαίσια προεκλογικής συγκέντρωσης για τις Ολλανδικές εκλογές της 15ης Μαρτίου 2017, φάνηκε πιο ψύχραιμος: «Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο. Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτά (που λέχτηκαν) ήταν εντελώς απαράδεκτα!». 
13 Μαρτίου 2017: Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Μόσχα, ο μεν Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε πως «Το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι Ρωσοτουρκικές σχέσεις να περάσουν σε επίπεδο αντάξιο των χωρών µας», ο δε Τούρκος Πρόεδρος προανήγγειλε συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η ενέργεια και η άμυνα. Ταυτόχρονα (α) έγινε γνωστή έκθεση του ΟΗΕ με την οποία κατηγορείται η Τουρκία «για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα νοτιοανατολικά της χώρας» όπου περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί με εκατοντάδες δολοφονίες, εξαφανίσεις και βασανισμούς, καθώς και «άλλου τύπου» παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να χαρακτηρίσει «Προκατειλημμένη την έκθεση του ΟΗΕ για τη δράση των Αρχών στα νοτιοανατολικά της χώρας», (β) επτά άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο (δύο χειριστές, ένα στέλεχος του Ομίλου Ετζατζίµπασι και τέσσερις ρώσοι πολίτες) κατά την συντριβή ελικοπτέρου στην περιοχή Μπουγιουκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, (γ)  Ο αρμόδιος για την Διεύρυνση Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν ανακοίνωσε το μερικό «πάγωμα» της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ) προς την Τουρκία, καθώς η χώρα «κινείται μακριά από την Ευρώπη», (δ) Ο Δανός πρωθυπουργός Λάρς Λόκε Ράσμουσεν, σε ένδειξη στήριξης της Ολλανδίας στην διπλωματική της διένεξη µε την Τουρκία, ζήτησε την αναβολή προγραμματισμένης συνάντησης του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, (ε) Με σύνθημα «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα» πενήντα τολμηροί Τούρκοι δημοσιογράφοι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη κατά της κράτησης συναδέλφων τους στις Τουρκικές φυλακές, (ζ) Οι αστυνομικές αρχές στο Άαργκαου, της βόρειας Ελβετίας απαγόρευσαν συγκέντρωση του Χουρσίτ Γιλντιρίµ, αντιπρόεδρου του ΑΚΡ η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Ελβετική πόλη για λόγους ασφαλείας.  
15 Μαρτίου 2017: Στα πλαίσια προεκλογικής ομιλίας του στην Άγκυρα ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατέφυγε στην προσφιλή μέθοδο των ύβρεων που απολαμβάνει το ακροατήριο του: «Ξέρουμε την Ολλανδία και τους Ολλανδούς από τη σφαγή της Σρεµπρένιτσα. Ξέρουμε πόσο η ηθική τους έχει υποστεί πλήγμα από τους 8.000 Βόσνιους που σφαγιάσθηκαν». Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έσπευσε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις «αποκρουστική παραποίηση της ιστορίας» προσθέτοντας πως «Ο τόνος του Ερντογάν έχει γίνει ακόμα πιο υστερικός. Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση».
16 Μαρτίου 2017 : Την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου καυχιόταν πως «Μπορούμε να ακυρώσουμε μονομερώς την συμφωνία για το προσφυγικό, δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός, όλα είναι στο χέρι μας», ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιµπλε σχολίασε: «αυτήν την στιγμή η κατάσταση (στην Τουρκία) είναι για να κλαίει κανείς». Ο απτόητος Ερντογάν συνέχισε να επιδίδεται στην προσφιλή του συνήθεια – αυτή τη φορά από την επαρχία Sakarya: «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  πήρε μια απόφαση. Θέλετε να την ακούσετε; Είπαν: Οι εργοδότες στην ΕΕ μπορεί να απαγορεύσουν την μαντίλα στις εργαζόμενες. Πού είναι η ελευθερία της πίστης; Πού είναι η ελευθερία της θρησκείας; Ποιος πήρε  αυτή την απόφαση; Είναι φανερό ότι η ΕΕ, ξεκίνησε  τον πόλεμο του Σταυρού εναντίον της  ημισελήνου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! Τι γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου συμβόλου του Ισλάμ!». Φυσικά  κανείς δεν τον ρώτησε αν η υποχρεωτική επιβολή μαντίλας παραβιάζει την ελευθερία πολλών άλλων θρησκειών ούτε αν η ίδια η Τουρκία σέβεται καμιά από αυτές…
17 Μαρτίου 2017: Σε 22 περιοχές οκτώ επαρχιών της νοτιοανατολικής Τουρκίας κηρύχτηκε στρατιωτικός νόμος με πλήρη απαγόρευση διακίνησης πολιτών στις περιοχές αυτές «λόγω επιχειρήσεων του Τουρκικού στρατού κατά τρομοκρατών» ενώ ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνέχισε τις επιθέσεις του εναντίον της Ολλανδίας - από την Σακάρια αυτή τη φορά: «Ω Ρούτε, μπορεί να κέρδισες τις εκλογές και να είσαι πρώτο κόμμα, όμως να ξέρεις ότι έχασες έναν φίλο όπως είναι η Τουρκία. Είπες ότι μετά τις εκλογές μπορούμε να τα πούμε. Ξέχασέ τα αυτά. Σε εμάς τέτοια πράγματα δεν περνάνε, δεν υπάρχει εδώ τέτοιος πρωθυπουργός. Εσύ είσαι ξοφλημένος». Φυσικά δεν ξέχασε και την Ευρώπη παίρνοντας σαν αφορμή την απαγόρευση της μαντίλας σε Ευρωπαϊκούς χώρους εργασίας: «Πού είναι λοιπόν η ελευθερία της πίστης; Η ελευθερία του θρησκεύματος; Αυτοί πάνε να ξεκινήσουνε πόλεμο σταυροφόρων - ημισελήνου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τη συμπεριφορά τους. Το λέω καθαρά και ξάστερα: Η Ευρώπη διολισθαίνει µε μεγάλη ταχύτητα στις μέρες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Αυτό βέβαια θα το ήθελε πάρα πολύ γιατί ξέρει πως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»…
18 Μαρτίου 2017: Την ημέρα που ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών αξιόγραφων της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών»,  οι σχέσεις Βουλγαρίας – Τουρκίας βρέθηκαν ένα βήμα πριν από την διακοπή τους μετά την ανάκληση της πρέσβειρας της Βουλγαρίας στην Άγκυρα Ναντέζντα Νέινσκι. Αιτία, η απροκάλυπτη ανάμειξη της Τουρκίας στις Βουλγαρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαρτίου 2017 με την παρέμβαση του Τούρκου υπουργού υγείας Mehmet Müezzinoğlu ο οποίος –ούτε λίγο, ούτε πολύ- κάλεσε όσους Βούλγαρους μουσουλμάνους έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου με πακτωλό δισεκατομμυρίων ώστε να θεωρούν τους εαυτούς τους «Τούρκους», να ψηφίσουν το κόμμα DOST που δημιούργησε η Τουρκική ΜΙΤ μέσα στην Βουλγαρία – όπως ακριβώς δημιούργησε το κόμμα DEB με χρυσοπληρωμένους πράκτορες μέσα στην Ελλάδα! 
19 Μαρτίου 2017: Ο Ερντογάν σε τηλεοπτική ομιλία εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ: «Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ.  Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές. Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς. Το μπαλ μασκέ τελείωσε! Η Ευρώπη υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις!»  Η τελευταία αναφορά φανερώνει την έντονη ενόχληση της Τουρκίας για την διαδήλωση χιλιάδων Κούρδων με σημαίες του ΡΚΚ στην Φρανκφούρτη οι οποίοι καλούσαν τους Τούρκους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017. Μετά από όλα αυτά, ήταν φυσικό να γίνουν «Τούρκοι» ακόμα και οι Γερμανοί. Ο επικεφαλής της Γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse  δήλωσε πως «Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι. Για τον λόγο αυτό διαμήνυσα ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό μου, ότι εδώ ξεπέρασαν τα όρια».  Η Γιούλια Κλέκνερ, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Α. Μέρκελ και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) διερωτήθηκε αν «Ο κ. Ερντογάν έχει ακόμη τα λογικά του» ενώ ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν «ανάρμοστες για αρχηγό κράτους» εκτιμώντας πως «Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος».
20 Μαρτίου 2017: Μια μικρή γεύση της «δημοκρατίας» που εφαρμόζεται μέσα στην Τουρκία μας δίνει η είδηση που ξέφυγε «στα ψιλά» της εφημερίδας Χουριέτ: Στην πλατεία ελευθερίας του Μακροχωρίου της Κωνσταντινούπολης ομάδα ανδρών επιτέθηκε σε γυναίκες που είχαν στήσει ένα πρόχειρο πάγκο για να υποστηρίξουν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017. Μια άλλη είδηση αφορά τον θάνατο ενός λοχαγού και ενός υπαξιωματικού του Τουρκικού στρατού, καθώς και 6 μελών του ΡΚΚ κατά την διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης στην περιοχή Λίτζε του Ντιγιαρμπακίρ στην οποία έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως είναι γνωστό, με «φιρμάνι» του Προέδρου Ερντογάν απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για τρομοκρατικές ενέργειες ή ένοπλες συγκρούσεις μέσα στην Τουρκία, εκτός από τις επίσημες ανακοινώσεις των Τουρκικών αρχών. Στην Δανία βέβαια, οι «δραστηριότητες» των υπαλλήλων της Τουρκίας περιλαμβάνουν απειλές εναντίον Τούρκων πολιτών που ζουν στην Δανία και επικρίνουν τον Ερντογάν (θα καταγγελθούν για εσχάτη προδοσία, οι οικογένειες τους στην Τουρκία θα έχουν προβλήματα κλπ) με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Δανίας  Άντερς Σάµουελσον να δηλώσει στην δημόσια ραδιοτηλεόραση πως αυτό «είναι απαράδεκτο» και πως «θα καλέσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Κοπεγχάγη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά µε τις απειλές που έχουν δεχθεί Δανοί Τουρκικής καταγωγής που επικρίνουν τον πρόεδρο κ. Ερντογάν». Την ειδησεογραφία όμως της ημέρας συμπληρώνουν τρείς ακόμα ενδιαφέρουσες ειδήσεις: (α) Σε άρθρο του στην ειδική έκδοση του περιοδικού «Νέα Τουρκία» η οποία είναι αφιερωμένη στο Misaki Milli, τον «Εθνικό Όρκο» των νεότουρκων που ψηφίστηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση το 1920, ο Ρ. Τ. Ερντογάν γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:  «Οι Οθωμανοί κατείχαμε εδάφη που ανέρχονταν σε 2,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν μπήκαμε στον Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μας άφησαν μόνο τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα… η μεγάλη Εθνοσυνέλευση συνήλθε στην Άγκυρα και αποδέχθηκε τον Εθνικό Όρκο που περιείχε μέρη, όπως η Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμι, την Κύπρο και ορισμένα από τα νησιά... δυστυχώς όταν ανακηρύξαμε την Τουρκική Δημοκρατία αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε λιγότερα εδάφη από όσα είχαμε διακηρύξει στον «Εθνικό Όρκο»…  εμείς απορρίπτουμε τώρα την αντίληψη να εγκλωβίσουμε την αρχαία μας ιστορία σε μία περίοδο», (β) Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η Τουρκία θα στέλνει 15.000 μετανάστες τον μήνα στην Ελλάδα (διόρθωσε μάλιστα την λέξη «πρόσφυγες» που είχε πει προηγουμένως σε «μετανάστες») – ήδη μεταξύ 16 και 20 Μαρτίου 2017 κατέφθασαν στα Ελληνικά νησιά Χίο, Λέσβο και Σάμο 566 μετανάστες, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με ολόκληρο τον μήνα, (γ) Σε άρθρο της με τίτλο «Hamaset ve gerçekler» (Ρητορική και πραγματικότητα) στην εφημερίδα Sözcü, η δημοσιογράφος Zeynep Gürcanlı γράφει πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν πρόκειται να κάνει την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής λίγο πριν τις 16 Απριλίου 2017 μέσα στην Αγία Σοφία μαζί με όλη την κυβέρνηση και τους ανώτερους αξιωματούχους του ΑΚΡ. Θα πρόκειται για μια (συμβολική) παράσταση εναντίον των Σταυροφόρων που θα συνοδεύεται με την ρητορική μετατροπής του μουσείου σε χώρο μουσουλμανικής λατρείας.
Συμπέρασμα: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος Τουρκικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Αρχηγός Στρατού, Δικαιοσύνης, Θρησκείας και Μυστικών Υπηρεσιών (μαζί με το αναβαθμισμένο Βαθύ Κράτος) επιδιώκει με κάθε θυσία να εξασφαλίσει την τυπική «νομιμοποίηση» του καθεστώτος που έχει επιβάλλει στην Τουρκία,  με ένα  «δημοψήφισμα» που έχει προκηρύξει για τις 16 Απριλίου 2017. 
Για τον σκοπό αυτό, ένας άνθρωπος χαρακτηρισμένος από εχθρούς και φίλους σαν «παρανοϊκός», «ψεύτης», «ψυχοπαθής», «απατεώνας», «δυνάστης», «δικτάτορας» κ.ο.κ.ε. σέρνει ολόκληρη την Τουρκία σε μια τρελή πορεία προς την καταστροφή. 
Αμερικανοί, Εβραίοι, Κούρδοι, Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Κύπριοι, Αρμένιοι, Αιγύπτιοι, Αυστριακοί, Πέρσες, Δανοί και Ιρακινοί – όλοι έχουν κάτι να πουν για τον Ρ. Τ. Ερντογάν ο οποίος συμπεριφέρεται σαν να έχουν εκπληρωθεί όλες ανεξαιρέτως οι νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του, οι οποίες βέβαια θα παραμείνουν στην σφαίρα των σημερινών ψευδαισθήσεων του…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου