Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ...

Θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα και σύμπλευση ιδιωτών επενδυτών με το δημόσιο σε ρόλο στρατηγικού επενδυτή, ή θέλουμε τις πλέον παράλογες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές; το ζήτημα της ΔΕΗ είναι ενδεικτικό.
Το ενδεχόμενο πώλησης των εργοστασίων παραγωγής της ΔΕΗ έναντι 1δις ευρώ έχει προκαλέσει τρόμο στους Έλληνες καθώς είναι έκδηλος ο κίνδυνος απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας στο κομμάτι της ενέργειας. Όλες οι χώρες της Δύσης έχουν το
δίκτυο διανομής ενέργειας ιδιωτικό, αλλά την παραγωγή την κρατούν κρατική. Ακόμα και η πλέον ακραία Θάτσερ στην Αγγλία δεν τόλμησε να ιδιωτικοποιήσει τα εργοστάσια. Μπορείτε να φανταστείτε το σενάριο τουρκική εταιρεία να αγοράσει τα εργοστάσια ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα;
Φυσικά η πώληση πρέπει να έχει ένα δόλωμα για τους πολίτες και αυτό είναι το παραμύθι της μείωσης του ρεύματος στους καταναλωτές. Φυσικά οι Έλληνες γνωρίζουν πως το κόστος του ρεύματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι πενιχρό σε σχέση με το σύνολο, καθώς πληρώνουν ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.α. Θυμούνται επίσης πως το ίδιο έλεγαν και όταν ξεπουλήθηκε η Ολυμπιακή, ότι δηλαδή θα μειωθεί το κόστος του εισιτηρίου. Είδατε καμία μείωση; Oύτε εμείς.
Το σχόλιο στο twitter του Κ. Βελόπουλου είναι ενδεικτικό.

Ο σωστός πολιτικός φροντίζει να μεγιστοποιήσει το κέρδος στις εταιρείες που είναι υπό κρατικό έλεγχο, ειδικά αυτές που έχουν σίγουρο κέρδος. Άλλο η εξυγίανση και η ορθή χρήση και άλλο το ξεπούλημα. Εκτός και αν υπάρχει ένα αριστερό ΣΥΡΙΖΑικό σχέδιο. Την ξεπουλάμε-με μαύρη καρδιά- έρχονται οι ιδιώτες και απολύουν αυτούς που εμείς δεν επιθυμούμε να απολύσουμε διότι είναι πελάτες. Δεν μπορούν να την εξυγιάνουν και πετούν το μπαλάκι της πολιτικής ευθύνης στον ξένο ιδιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου