Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

"Βόμβες" Βορίδη για την υπόθεση Novartis - Τί είπε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ντυνάν

"Για σκεφτείτε μήπως υπάρχουν τίποτα γιατροί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και ανοίξει κανένας λογαριασμός τους και φανεί ότι έχουν τίποτα λεφτά από τη Novartis... Ποιά είναι τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που
έβαλαν τον Βαξεβάνη να την χτυπάει, την ώρα που ήταν να βρει αυτούς τους λογαριασμούς. Ο Βαξεβάνης δεν είναι φίλος τους Μητσοτάκη, φίλος του Τσίπρα είναι...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στον δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είπε αυτολεξεί: "Λοιπόν, εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση, όποιος θέλει, κανένα πρόβλημα, αλλά θα έρθουν να πούνε ποιά είναι τα σκάνδαλα. Ακούω ας πούμε το σκάνδαλο της Novartis, μάλιστα. Εμπλέκονται, λέει, πολιτικά πρόσωπα. Ναι, ποιά; Όχι σκιές, όχι σπερμολογία, όχι φήμες. Ποιά πολιτικά πρόσωπα; Διότι βλέπετε η Ράικου παραιτήθηκε επειδή την στοχοποίησε ο κ. Βαξεβάνης και γιατί είχε βρει τον τροφοδοτικό λογαριασμό και φαινόταν ποιοί γιατροί είχαν λεφτά από τη Novartis στους λογαριασμούς τους. Για σκεφτείτε μήπως υπάρχουν τίποτα γιατροί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και ανοίξει κανένας λογαριασμός τους και φανεί ότι έχουν τίποτα λεφτά από τη Novartis. Λέω εγώ, λέω, λέω... Εγώ πιθανολογώ, δεν ξέρω, αν ήξερα θα πήγαινα στον Εισαγγελέα να το πω. Λέω τί είπε η Ράικου. Η Ράικου είπε ότι εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια, αλλά με διώχνουν τώρα, τη χρονική στιγμή που έχω βρει τον τροφοδοτικό λογαριασμό της Novartis προς γιατρούς. Προς χιλιάδες γιατρούς είπε χθες ο Κοντονής, οι οποίοι είναι του ΕΣΥ. Και λέει η Ράικου, με διώξανε πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, την ώρα που έκανα αυτή την έρευνα... Εγώ σας λέω τί είπε η Ράικου. Η Ράικου δεν είπε ότι βρήκε λογαριασμούς πολιτικών, είπε ότι βρήκε λογαριασμούς γιατρών. Ποιά είναι τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που έβαλαν τον Βαξεβάνη να την χτυπάει, την ώρα που ήταν να βρει αυτούς τους λογαριασμούς. Ο Βαξεβάνης δεν είναι φίλος του Μητσοτάκη, φίλος του Τσίπρα είναι".


"Ξέρετε γιατί είμαι εγώ εμπλεκόμενος; Γιατί..."

Νωρίτερα και αναφερθείς στην υπόθεση Ερρίκος Ντυναν, ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Νέα Δημοκρατία έχει πει ναι, όλα στο φως και ότι θέλετε, γιατί δεν έχει και τίποτα να φοβηθεί και δεν υπάρχει και τίποτα να αποπειραθεί να συγκαλύψει. Από την άλλη μεριά, όταν λέμε σκάνδαλα, πρέπει να έρθει κάποιος να πει στο τραπέζι ποιά είναι τα σκάνδαλα αυτά και ποιούς αφορούν. Για παράδειγμα, ακούω ας πούμε τα περίφημα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, είναι το σκάνδαλο, λέει, του Ερρίκος Ντυνάν. Μάλιστα. Ποιό σκάνδαλο είναι; Έχει έρθει η δικογραφία στη βουλή. Αν είναι σκάνδαλο και υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών, όπως είδα κάτι πρωτοσέλιδα της Αυγής, θα κάνουν προανακριτική; Θα πούνε, τί κακό έχουν κάνει αυτοί οι υπουργοί. Γιατί εγώ ξέρω ποιό είναι το περιεχόμενο της δικογραφίας, η δικογραφία έχει έρθει τώρα.

Π.χ. λέει, είναι ο Βορίδης εμπλεκόμενος. Ξέρετε γιατί είμαι εγώ εμπλεκόμενος; Γιατί η βουλή έχει ψηφίσει έναν Νόμο. Ψήφισε μία νομοθετική διάταξη. Άρα τί, θα πάω να με δικάσουν, κάποιον, γιατί έχει ψηφίσει Νόμο; Με Νόμο δηλαδή παρανόμησε κάποιος; Δεν λέω τώρα, δεν σας βάζω στο περιεχόμενο, γιατί αν σας πω και το περιεχόμενο, εκεί θα δούμε τώρα, εκεί είναι το γελοιοδέστερο...

Στην πραγματικότητα αυτή η διάταξη έδινε σε μία προσωρινή Διοίκηση, που ανέλαβε το Ερρίκος Ντυνάν, την ώρα που αυτό είχε βουλιάξει και είχε ουσιαστικά χρεοκοπήσει από την προηγούμενη διοίκηση του Μαρτίνη, που είναι τώρα στη φυλακή γι' αυτές τις ιστορίες και είχε μπει μια προσωρινή διοίκηση και ήρθαν οι άνθρωποι και είπαν, ότι και εμείς για να μπούμε προσωρινή διοίκηση μην μας τρέχετε μετά να πληρώνουμε και να μας κυνηγάνε με τις περιουσίες μας για τα ΙΚΑ τα οποία οφείλονται ή για τους εργαζόμενους που μπορεί να μην μπορούμε να τους πληρώνουμε ή για τα δημόσια ταμεία, αλλιώς δεν πάμε στην διοίκηση, δεν αναλαμβάνουμε εμείς να διοικήσουμε ένα πράγμα που είναι χρεοκοπημένο. Και τους κάναμε μία διάταξη προκειμένου να τους καλύψουμε από αυτό. Ποιόν; Την προσωρινή διοίκηση. Και αυτό υποτίθεται ότι είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Αυτή η διάταξη, η οποία ήταν ξεκάθαρη, ήταν διαφανέστατη, ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Αυτό λοιπόν είναι αυτό που έχω κάνει εγώ.

Αν σας πω τί έχει κάνει ο Μηταράκη στο σκάνδαλο του Ντυνάν. Είναι ότι δεν δέχτηκε να δει τον Μαρτίνι. Ζήταγε ο Μαρτίνης ραντεβού από τον Μηταράκη, ο Μηταράκης δεν δέχτηκε να τον δει και αυτό είναι το κακό που έχει κάνει.

Αν σας πω το κακό που έχει κάνει ο Γεωργιάδης. Είναι ότι ο Γεωργιάδης έκανε μία αίτηση προκειμένου να διοριστεί μία προσωρινή διοίκηση στο Ερρύκος Ντυνάν για να αντικατασταθεί αυτή η διοίκηση του Μαρτίνη που το κατέστρεφε. Και βγήκε μια δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή την αίτηση αυτή και βγήκε μια απόφαση του δικαστηρίου που διόριζε αυτή την προσωρινή διοίκηση. Και αυτό είναι το σκάνδαλο του Ντυνάν", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου