Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η Χαλκιδική κρύβει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου στην Ευρώπη

  • (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοιτασμάτων ορυκτών υλών στην ευρωπαϊκή ήπειρο εκτιμάται ότι κρύβουν τα σπλάχνα της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθηγητή Μιχάλη Βαβελίδη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Χαλκιδική εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 160 τόνοι χρυσού, 2.000 τόνοι αργύρου, σχεδόν 1,5 εκατ. τόνοι μολύβδου και ψευδαργύρου και πάνω από ένα εκατομμύριο τόνοι χαλκού.

Ωστόσο η ξόρυξη είναι εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία –υπολογίζεται ότι από τον εντοπισμό μέχρι την εξόρυξη ενός κοιτάσματος, απαιτούνται 400 εκατ. δολάρια– και θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί μεγάλη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος, με την τήρηση της νομοθεσίας.
Σε ό,τι αφορά τη συνολική ακαθάριστη αξία του ελληνικού ορυκτού πλούτου, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ανέστης Φιλιππίδης, την υπολόγισε, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, στα 2,4 τρισ. ευρώ.
Ο καθηγητής Βαβελίδης τόνισε, όμως, πως η χώρα εκμεταλλεύεται μόλις το 0,15% από το σύνολο του ορυκτού πλούτου.
Tags

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου