Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

EMEIΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ! ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ...


Δημήτρης Α. Ζακοντίνος
Οικονομολόγος MSc Στρατηγικές Σπουδές
Μέλος & τ. Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Πρόσφατα & ξαφνικά η Κυβέρνηση της Καμπότζης διέταξε μια μονάδα του Αμερικανικού ναυτικού που προσέφερε εδώ & εννέα χρόνια ανθρωπιστική βοήθεια, να εγκαταλείψει την χώρα έστω & αν η απόφαση αυτή ακυρώνει 20 προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας που αφορούσαν την μητρότητα ,σχολεία , λουτρά κλπ. 
Επίσης τον περασμένο Ιανουάριο ακύρωσε προγραμματισμένη  στρατιωτική άσκηση των δυνάμεών της με συμμετοχή Αμερικανικών στρατευμάτων ενώ το ναυτικό της συμμετείχε σε

κοινή άσκηση με τις Κινεζικές ναυτικές δυνάμεις και πρόσφατα δέχθηκε από την Κίνα ένα πακέτο Οικονομικής βοήθειας ύψους $ 157 εκ.
Η κίνηση της Καμποτζιανής κυβέρνησης συνάδει με αντίστοιχες κινήσεις μιας σειράς χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως των Φιλλιπίνων, Ταϊλάνδης, Βιετνάμ, Μαλαισίας που δείχνουν να μετατοπίζουν το διπλωματικό ενδιαφέρον τους από τις ΗΠΑ, προς την Κίνα καθώς αντιλαμβάνονται ότι αυτή δείχνει αποφασισμένη να χρησιμοποιήση στην περιοχή μια δυναμική προκειμένου να αλλάξει το υφιστάμενο     « Status quo”.
Πέραν του γεγονότος ότι η κατάσταση αυτή αναφέρεται & σχολιάζεται σε Διεθνή ΜΜΕ δεν χρειάζεται & πολύ σκέψη για να γίνει αντιληπτό ότι τo Πεκίνο προωθεί στις περιφερειακές χώρες διάφορα σχέδια & Οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη  σχέσεων μεταξύ των λαών.
Παράλληλα όμως με την επίδειξη δύναμης όπως  στα νησιά « SPRATLY” τις προειδοποιεί & απειλεί με αντίποινα σε περίπτωση διαφορετικών επιλογών.
Η συγκεκριμένη Κινεζική συμπεριφορά ενθαρρύνεται από την ολιγωρία & την έλλειψη αξιοπιστίας των ΗΠΑ & των συμμάχων & είναι πασιφανές ότι αν δεν επέλθουν σημαντικές αλλαγές στην Αμερικανική Πολιτική που θα επηρεάσουν την περιοχή, τότε μεγάλο μέρος των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας  μη μπορώντας πλέον να στηριχθούν στις ΗΠΑ θα μετατοπισθούν στην τροχιά του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου