Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πολύ κακό για το τίποτα (της προπαγάνδας)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, πριν από τέσσερις σχεδόν μήνες, στις 9 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης ανακοίνωσε τη δημιουργία ιστοσελίδας υπό την ονομασία kathimerinotita.gov.gr, προκειμένου ο ίδιος και οι συνεργάτες του να συμβάλουν στην «αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας».
Στις 30 Μαρτίου ενημερωθήκαμε ότι η «Ομάδα Καθημερινότητας» είχε λάβει πάνω από 2.250 υποθέσεις και ότι τα σημαντικότερα θέματα τα οποία επιλύθηκαν ήταν η χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους ασθενείς από όλα τα νοσοκομεία (και όχι μόνο από αυτό όπου εκδόθηκε η συνταγή), ότι παρενέβη (η «Ομάδα») προκειμένου το
υπουργείο Υγείας να εκδώσει νέα εγκύκλιο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ότι τοποθετήθηκε σε ταμείο υποκαταστήματος της ΕΥΔΑΠ συσκευή POS, ότι επισπεύσθηκε η έκδοση ΦΕΚ για τη διεκπεραίωση μίας σειράς ζητημάτων που απαιτούσαν την υπογραφή αρμοδίων παραγόντων (όπως, για παράδειγμα, η παροχή εξουσιοδότησης στις κατά τόπους Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, προκειμένου να υπογράψουν τις άδειες χειριστών μηχανημάτων έργου).
Στις 9 Μαΐου, είχαμε νέα ανακοίνωση απολογιστική του έργου της «Ομάδας Φλαμπουράρη» και τη δράση της, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΕΦΚΑ να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των υποκαταστημάτων του ασφαλιστικού φορέα εκεί όπου διαπιστώθηκαν κενά σε υπαλλήλους, να αρθούν τα εμπόδια και να προχωρήσει επένδυση στην Πελοπόννησο, να αντιμετωπιστούν από το υπουργείο Υγείας οι ελλείψεις σε ειδικά φάρμακα υψηλού κόστους για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
Όπως μάθαμε, οι πολίτες που είχαν πια επικοινωνήσει με το γραφείο Φλαμπουράρη είχαν φθάσει τους 3.500.
Στις 22 Μαΐου, είχαμε και νέα ανακοίνωση «αποτελεσματικότητας», οπότε μια ανασφάλιστη μητέρα που κινδύνευσε να χάσει την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, χωρίς να ευθύνεται η ίδια να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις της και να βρεθεί ένα χαμένο χαρτί από το ΕΤΕΑΕΠ, ώστε μια χήρα να μην χάσει το εφάπαξ του θανόντος συζύγου της.
Εντάξει, το κάθε πρόβλημα του κάθε πολίτη είναι σημαντικό.
Αλλά αν αυτά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα και αν χρειάζεται παρέμβαση για να εκδίδονται εγκύκλιοι για τον αντικαπνιστικό νόμο και να βάζει η ΕΥΔΑΠ μηχανήματα στα υποκαταστήματά της και να βρίσκουν τα χαμένα χαρτιά τους οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, τότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την (προπαγανδιστική) σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας.
Καθώς οι παραπάνω υποθέσεις που επιλύθηκαν δεν ξεπερνούν τις δέκα, εύλογα πάντως διερωτάται κανείς: Τι απέγιναν οι υπόλοιπες χιλιάδες υποθέσεις, ποιο ήταν το περιεχόμενό τους και ποια απάντηση εδόθη;
Να μάθουμε κι’ εμείς τι απασχολεί όσους θεωρούν ότι μπορούν να βρουν το δίκιο τους με τη βοήθεια της «Ομάδας Φλαμπουράρη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου