Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Χρήσιμη -Υψηλού Ρίσκου - Εκδήλωση

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

 Η απόφαση της ΠΟΑΣΥ (=Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων) να προβεί στην εκδήλωση: "Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις" μέσα στα Εξάρχεια
(αν προτιμάτε στο ανεξάρτητο /αυτόνομο /Κράτος εν Κράτει ή τύπου Βατικανού ή ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ )είναι μια υψηλού ρίσκου, πρωτόγνωρη γενναία απόφαση.
Δύσκολο να προβλέψει κανείς  τις  εξελίξεις. Ενδεχομένως να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να έχουμε ακόμη και θύματα.
Ίσως πάλι τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και αυτό το γεγονός να αποτελέσει αφετηρία έναρξης εύρεσης ενός modus viventi ανάμεσα στους διαχρονικά, αλληλοσυγκρουόμενους : Πολιτεία και "Συλλογικότητες" /"Παιδιά" /Αναρχικούς/ Αναρχοαυτόνομους/ "Αντιεξουσιαστές/ "Μηδενιστές" / κ.ο.κ. Θα δούμε. Κοντός ψαλμός.
Ψυχανεμίζομαι πως όποια εξέλιξη - θετική ή αρνητική - υπάρξει , θα βγουν  χρήσιμα συμπεράσματα από την υπόθεση αυτή.
-Όλοι μας (Πολιτεία, Πολίτες, Αστυνομία, "Συλλογικότητες" και ιδιαίτερα οι -υπό περιορισμό, κατοχή; -κάτοικοι του Κρατιδίου) θα συνειδητοποιήσουμε τι, και σε ποιό μέγεθος συμβαίνει.
- Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως :
1. Υπάρχει περίπτωση /διάθεση από μέρους των "παιδιών" να βάλλουν νερό στο δυνατό κρασί τους - ώστε να μην χτυπάει κατακέφαλα ... (τους άλλους); Θα θελήσουν να συνδιαλλαγούν, να συνομιλήσουν,  με όσους θεωρούν ότι τους καταδιώκουν , τους αδικούν, τους περιθωριοποιούν ;
2. Είναι η Πολιτεία, η Αστυνομία - κατ' εξοχήν τα ΜΑΤ - διατεθειμένα να αντιδρούν ηπιότερα;
3. Ποιά είναι τα αιτήματα (Σ.Σ Αν φυσικά τα θέσουν αντί να πετάξουν μολότωφ κλπ) των ταραξιών; Μπορεί ορισμένα να γίνουν αποδεκτά ώστε να ηρεμήσουμε όλοι επιτέλους;
4. Θέλουν πλήρη ανεξαρτησία /τύπου Βατικανού; Και αν ναι επιθυμούν  να έχουν - επισήμως - διπλωματικές σχέσεις με το Ελληνικό Κράτος (ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ όπως πολλοί το θεωρούν πλέον, όπως εκφυλιστικά /παρακμιακά έχει και αυτό καταντήσει).


Ή θα έχουμε, στους κόλπους μας, εχθρικό κρατίδιο με αλυτρωτικές τάσεις επέκτασης;
5. Τι θα γίνει με τον παραδοσιακό δεκαετιών / εκατονταετιών γηγενή πληθυσμό της περιοχής; Θα ησυχάσουν ή όχι ;
Θα μείνουν ή θα φύγουν; Ή θα δρομολογηθεί επώδυνη ανταλλαγή πληθυσμών ώστε να υπάρξει καθαρότητα - τόσο εντός, όσο και εκτός του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ;
6.Άραγε θα απαγορευτεί η δραστηριότητα τους εκτός των δικών τους συνόρων; Θα σταματήσουν οι εξορμήσεις, με δηώσεις, καταστροφές /βανδαλισμούς στο γειτονικό μεγάλο (τύπου μεγάλου ασθενούς βέβαια) ελληνικό Κράτος;
Κοντολογίς - το εύχομαι ολόψυχα -  μακάρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Αφ' ενός για να δούμε τι θα κάνουμε και αφ' ετέρου για να σταματήσει αυτό το μπάχαλο που μας πληγώνει και μας εκθέτει διεθνώς. (Σ.Σ Ως  ... τουριστική χώρα, τρομάρα μας).


 ΥΓ Οι μάσκες πρέπει να πέσουν, γιατί μόνον έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα καταλάβουμε όλοι καλύτερα τι μπορούμε να περιμένουμε. Σε τι να ελπίζουμε.
      Διευκρινιστικά : Δεν αναφέρομαι στις μάσκες των κουκουλοφόρων "παιδιών" αλλά στους φερετζέδες υποκρισίας των πολιτικάντηδων, οι οποίοι , εδώ και δεκαετίες, υποκρίνονται  πως τίποτα  ανησυχητικό  δεν συμβαίνει και  για αυτό δεν ....χρειάζεται να πάρουν μέτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου