Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Γλυκοπατάτες: Βελτιώνουν την όραση, συμβάλουν στην απώλεια βάρους

glykopatates-veltionoun-tin-orasi-symvaloun-stin-apoleia-varous
Πως οι γλυκοπατάτες συμβάλλουν στην πρόληψη της τύφλωσης και σας βοηθούν να χάσετε βάρος. Αν η παχυσαρκία είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας και νιώθετε πως δίνετε το σκληρότερο αγώνα της ζωή σας, έχουμε κάποια καλά νέα για σας. Μπορείτε να
καταπολεμήσετε αυτόν τον «εχθρό» με ένα μόνο φαγητό, και αυτό είναι οι γλυκοπατάτες. Δεν είναι μόνο γλυκές και νόστιμες, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικές στη διαχείριση του βάρους και στην πρόληψη της τύφλωσης.
Χρησιμοποιήστε τις γλυκοπατάτες για την πρόληψη της τύφλωσης 
Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α είναι μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η έλλειψη αυτής της βιταμίνης είναι μία από τις κύριες αιτίες της παιδικής θνησιμότητας, επειδή τα μωρά είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξειςΣύμφωνα με τον Οργανισμό, πάνω από 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο στερούνται αυτής της βιταμίνης. 

Υπάρχουν τόσα πολλά γενετικά τροποποιημένα προϊόντα στην αγορά, λόγω του γεγονότος ότι διάφορες εταιρίες προσπαθούν να δημιουργήσουν πλούσιες καλλιέργειες. Κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες όμως, μέχρι τώρα, συμβάλλει στην έλλειψη βιταμινών, επειδή οι καλλιέργειες αυτές έχουν περάσει από γενετική τροποποίηση και επεξεργασία.
Το σώμα μας μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, και οι γλυκοπατάτες είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αυτών των καροτενοειδών.
Δείτε Τα καροτενοειδή και η δράση τους!
και Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη της νεότητας και ποιές τροφές την περιέχουν 

Βιταμίνη Α: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις έλλειψής και υπερβιταμίνωσης

Οι γλυκοπατάτες μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και εδώ είναι το πώς Παρά το γεγονός ότι καλούνται «γλύκες», οι γλυκοπατάτες δεν περιέχουν ανθυγιεινές ποσότητες σακχάρων. Επιπλέον, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Δείτε και Υπάρχουν και οι ωφέλιμοι υδατάνθρακες. Δείτε τους

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν μια ένωση που αυξάνει τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης. Η αδιπονεκτίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα. Στην πραγματικότητα, οι γλυκοπατάτες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο είναι εξαιρετικό για όσους έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Δείτε και Ο Γλυκαιμικός Δείκτης και η σημασία του

Είτε βρασμένες ή στον ατμό είναι οι καλύτεροι τρόποι για να προετοιμάσει κανείς τις γλυκοπατάτες. Το ψήσιμο καταστρέφει κάποια από τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά το ξέρατε ήδη αυτό το, δεδομένου ότι ισχύει για σχεδόν οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό.
Οι γλυκοπατάτες παραμένουν στο πεπτικό σύστημα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίνοντάς ένα αίσθημα πληρότητας στο στομάχι σας, με αποτέλεσμα να μπορείτε να διαχειριστείτε τις τροφικές λιγούρες. Οι ίνες στην γλυκοπατάτες είναι ένα άλλο βασικό πράγμα που σας δίνει μία αίσθηση πληρότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μία μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτα σας παρέχει 4 γραμμάρια φυσικών ινών.
Συνταγές γλυκοπατάτας
1. Γλυκοπατάτες wedges Περιέχουν λιγότερο λίπος από τις κανονικές πατάτες. Χρησιμοποιήστε τα wedges ως ένα δευτερεύον πιάτο, και συνοδέψτε τις με το αγαπημένο σας γεύμα. Απολαύστε αυτό το γεύμα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και σε μόλις 45 λεπτά θα έχετε ένα πλήρες γεύμα γεμάτο με μεγάλη αξία σε θρεπτικά συστατικά.
2. Γλυκοπατάτα και ξεροτηγανίδια μήλου Ψιλοκόψτε τις γλυκοπατάτες και τα μήλα σας και τηγανίστε τα ίσα για πάρουν χρώμα. Αυτό είναι λίγο πολύ το μόνο που έχετε να κάνετε σχετικά με αυτή τη συνταγή. Μην προσθέσετε βούτυρο ή άλλα ανθυγιεινά συστατικά.
3. Γλυκοπατάτα και καρότο σούπα Μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την υγιεινή σούπα μέσα σε λίγα λεπτά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα δύο συστατικά μέχρι να γίνουν βελουτέ. Οι χορτοφάγοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζωμό λαχανικών αντί για ζωμό κοτόπουλου για να κάνουν αυτήν την νόστιμη σούπα.
Ναι μεν, αλλά: Κύβοι λαχανικών και κρέατος: Πόσο υγιεινοί είναι;

4. Ψητή γλυκοπατάτα λάτκες Αυτή η συνταγή θα γίνει σύντομα μία από τις αγαπημένες στην οικογένειά σας. Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες και προσθέστε κανέλα, υποκατάστατο αλευριού, μοσχοκάρυδο και αυγά ελευθέρας βοσκής.
Δείτε ακόμη: Γλυκοπατάτα – Διατροφική αξία και Οφέλη.
Γλυκοπατάτες αλά Ιταλικά: η αντιγηραντική συνταγή!
Πηγή: www.naturalcuresandhomeremedies.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Απόδοση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου