Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ & ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ


 
Συγκεκριμένα στοιχεία αποκαλύπτονται πλέον καθημερινά για τις βίαιες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία πολλών αντικαθεστωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην χώρα μας αιτούμενοι ασύλου.
Οι βίαιες αυτές και απάνθρωπες πράξεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, τους νόμους και τους θεσμούς της χώρας μας και καταπατούν κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.
Δεν φθάνουν οι αόριστες απαντήσεις και οι υπεκφυγές για τις παράνομες αυτές πράξεις, από μία κυβέρνηση που κόπτεται ψευδεπίγραφα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και που αν είναι
αλήθεια εξευτελίζουν διεθνώς την χώρα μας.
Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και να ερωτηθούν συγκεκριμένοι κυβερνητικοί και δημόσιοι λειτουργοί γι’ αυτές τις παράνομες ενέργειες.
Από την στιγμή που οι καταγγελίες αφορούν επώνυμα άτομα και οικογένειες, που παρουσιάσθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στους νομούς της περιοχής των συνόρων, δεν δικαιολογείται ο Υπουργός Δημόσιας τάξης και οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών να ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν.

Οι καταγγελίες είναι συγκεκριμενες, οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες και συγκεκριμένες πρέπει να είναι και οι απαντήσεις:
1. Ποίοι Τούρκοι φυγάδες και πότε συνελλήφθησαν να εισέρχονται στην χώρα είτε παρουσιάσθηκαν σε αστυνομικά τμήματα της επικράτειας;
2. Καταγράφηκαν και ενημερώθηκε ιεραρχικά η ηγεσία;
3. Δόθηκε στους φυγάδες αντικαθετωτικούς η δυνατότητα να αιτηθούν ασύλου, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους;
4. Ενημερώθηκε ο Υπουργός Δημόσιας τάξης γι' αυτούς;
5. Και εάν όχι γιατί;
6. Δόθηκε εντολή γενικευμένη είτε εξαατομικευμένη για βίαιη επαναπροώθησή τους και από ποιόν;
7. Ποίοι (ονομαστικά ) έκαναν την επαναπροώθηση, σε ποιούς, πως και με τι μέσα;
8. Υπήρξε συνεννόηση σε πολιτικό, αστυνομικό είτε στρατιωτικό επίπεδο με την Τουρκική πλευρά για τις επαναπροωθήσεις γενικευμένα είτε εξατομικευμένα για κάθε φυγάδα;
9. Εάν ναι ποιος τις έκανε και πότε (ονομαστικά);

Αξιολογώντας τις επιχειρησιακές απαιτήσεις για να γίνουν αυτές οι βίαιες και εν κρυπτώ επαναπροωθήσεις καταλήγω στα παρακάτω συμπεράσματα:
• Οι πράξεις αυτές είναι εγκληματικά επικίνδυνες, γιατί σύμφωνα με τις καταγγελίες έγιναν με βάρκες στον Έβρο.
• Το πρώτο βασικό ερώτημα είναι: πως έγιναν χωρίς να είναι ενημερωμένη η Τουρκική πλευρά για να μην αντιδράσει σε περίπτωση που εντόπιζε τις βάρκες να διασχίζουν το ποτάμι;
Ο κίνδυνος προσβολής τους με πυρά θα ήταν άμεσος.
Συνεπώς δεν μιλάμε για απλή επανααπροώθηση αλλά για σύλληψη και στην ουσία παράδοση στις Τουρκικές αρχές που τους έδιωκαν.
• Γίνεται ακόμη πιο εγκληματική και απάνθρωπη η πράξη, όταν στις βάρκες υπήρχαν οικογένειες με ανήλικα παιδιά και βρέφη(!!!), νύκτα, χειμώνα με βροχές, άνοιξη όταν το ποτάμι κατεβάζει νερά, κορμούς κλπ. και με κίνδυνο ανατροπής των φουσκωτών.
• Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο κίνδυνος στον οποίο εξετέθησαν παράνομα οι επιβαίνοντες ήταν τεράστιος και απαιτούσε συνεννόηση με την Τουρκική πλευρά.
Η όλη ενέργεια ήταν εγκληματική και απάνθρωπη και παραβίασε κάθε έννοιας ανθρωπισμού, νόμων και του Διεθνούς Δικαίου.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων, Διοικητής στρατιωτικής μονάδας και στελέχη των Ε.Δ. θα δρούσαν με αυτόν τον εγκληματικά παράνομο τρόπο, πόσο μάλλον μόνοι τους και χωρίς εντολές.
Θα πρέπει όμως να ερωτηθεί και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με τα αντίστοιχα συγκεκριμένα ερωτήματα!!!
Όσον αφορά την επίσημη απάντηση που έδωσε ο κ. Κοτζιάς ως ΥΠΕΞ, ότι «…το ΥΠΕΞ δεν κάνει επαναπροωθήσεις…», μάλλον αποκαλύπτει την παρανομία που έγινε, παρά αρνείται ότι έγιναν οι παράνομες αυτές επαναπροωθήσεις.
Πέραν τούτου όμως το ότι δεν απαντά με σαφήνεια, αλλά υπεκφεύγει, μπορεί να εκληφθεί ως έλλειμμα ακεραιότητας και ως αδυναμία ανάληψης ευθυνών από ένα εκλεγμένο Δημόσιο λειτουργό, στον οποίο εμπιστευθήκαμε ένα τόσο σημαντικό λειτούργημα.

Η Δικαιοσύνη καλείται για μία ακόμη φορά να λειτουργήσει με ανεξαρτησία και με ακεραιότητα, σε μία Δημοκρατία ισονομίας όπου ο νόμος τους αφορά όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου