Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Κυβερνητικά μέτρα για γύφτους: Χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ και Αστυνομία. ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυβερνητικά μέτρα για Ρομά: Χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ και Αστυνομία
Με πλήθος μέτρων και παρεμβάσεων που ξεκινούν από την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής, την είσοδο των Ρομά
 
Φωτογραφία του Manos G. Archontakis.
(ΦΩΤΟ: AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ). χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια και την αστυνομία μέχρι και τη μετεγκατάσταση ολόκληρων οικισμών, ανακοίνωσε  η κυβέρνηση. 
Φωτογραφία της Elena Sagiadinou.
Οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αναπληρωτές υπουργοί...
Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξή τύπου μέτρα για την περιοχή. 
Φωτογραφία του Vasilis Galis.
(ΦΩΤΟ: Ο ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.)
Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Σκουρλέτης εξήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες  για τους τοξικοεξαρτημένους και προγράμματα αθλητισμού που ήταν πάντα μέσο απογκετοποίησης. Επίσης υποσχέθηκε νέες παροχές στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού στις συγκεκριμένες περιοχές με έμφαση στο Μενίδι. Ο ίδιος επίσης ανακοίνωσε «αλλαγή του νομικού πλαισίου για την οπλοκατοχή». Από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας δεσμεύτηκε για ενίσχυση της αστυνόμευσης του Μενιδίου και άλλων περιοχών, με στόχο την πάταξη των φαινομένων της διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής.  
Φωτογραφία του Manos G. Archontakis.
(ΦΩΤΟ: Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.)
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε όσον αφορά το ενδεχόμενο εισόδου νέων Ρομά στην αστυνομία ότι «πρέπει να εξεταστεί και νομικά κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο αστυνομικό σώμα παιδιών Ρομά που έχουν τα κατάλληλα γραμματικά προσόντα προκειμένου να συμβάλουν στα θέματα τάξης της περιοχής που αυτοί ξέρουν».
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι:
Φωτογραφία της Alexandra Psari.
— Στα σχολεία που φοιτούν Ρομά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα σε 15 από 25
— Θα γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου για τα παιδιά των Ρομά
—  Θα θεσμοθετηθεί υποχρεωτικά σχολή γονέων
— Αλλαγή στο νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών Ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις.
Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξήγγειλε μετεγκατάσταση Ρομά σε δήμους και ουσιαστικά διάλυση κάποιων των αυθαίρετων οικισμών, με συναίνεση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κατοικίας τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι στο Μενίδι θα μεταβεί κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με παρέμβαση του υπουργείου Υγείας θα γίνει εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού της περιοχής.
Επιπλέον, ο κ. Βασιλειάδης προανήγγειλε αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή και παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στις κοινότητες Ρομά.
Αστυνομική επέμβαση για τη διακίνηση ναρκωτικών
Ο κ. Τόσκας υπενθύμισε τα μέτρα εντατικοποίησης της αστυνόμευσης στο Μενίδι, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ενώ επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτεταμένη αστυνομική επέμβαση σε περιοχές με πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών.
Παρεμβάσεις για εμβολιασμό του τοπικού πληθυσμού Ρομά και ειδική μέριμνα για τους χρήστες θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, ενώ θα υπάρξει διαρκής παρουσία δύο κινητών μονάδων στην περιοχή, μία του ΚΕΕΛΠΝΟ και μία του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα υπάρξει καθαρισμός του ρέματος Εσχατιάς και άλλων εστιών μόλυνσης στο Μενίδι.
Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή και παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στις κοινότητες Ρομά ανακοίνωσε, από τη πλευρά του, ο κ. Βασιλειάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου