Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

"Σπεύδουν επί τόπου"



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)  

Όταν συμβεί ένα (συνηθέστατα δυσάρεστο) γεγονός, σπεύδουν επί τόπου συνοδεία τηλεοπτικών καμερών και κουστωδίας οι διάφοροι - σχετικοί και άσχετοι - κομματοπαράγοντες και ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ , από όλο, ή σχεδόν όλο το φάσμα του "Τόξου". Προσωπικά  εδώ και δεκαετίες, δεν βλέπω την χρησιμότητα της παρουσίας τους. Διακρίνω ασφαλώς την σκοπιμότητα. Τροχαία θανατηφόρα, εμπρησμοί , σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί δίνουν την τηλεοπτική δυνατότητα σε συμπολιτευόμενους αντιπολιτευόμενους, υποψήφιους  πολιτευτές παρακοιμώμενους, παρατρεχάμενους και περαστικούς.
Τι νόημα έχει η .....φαντασμαγορική παρουσία με τις εκφράσεις λύπης, δηλώσεις, αντιδηλώσεις και -τελικά- κομματικές αντιπαραθέσεις;
Όλοι θυμόμαστε πως σε παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν αρκετά χρόνια πριν οι τότε Κυβερνώντες έσπευδαν να φωτογραφηθούν με φόντο ερείπια ή καμένα όπως και οι -τότε- αντιπολιτευόμενοι.
Μετά, στο Κοινοβούλιο, με τις εμπρηστικές τους δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες  τα έκαναν στάχτη και αποκαΐδια.
Οι πληγέντες όμως παραπονιούνται - βάσιμα- πως πέρασαν πολλά χρόνια, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν, οι αποζημιώσεις ακόμη να δοθούν (ή πήραν κάποια ψιχία).Ευτυχώς ... έμειναν οι φωτογραφίες των "θλιμμένων , συντετριμμένων " ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ  που πράγματι είχαν επιδείξει ... τηλεοπτική συμπαράσταση. Εδώ και δεκαετίες το ίδιο επαναλαμβάνεται. Απογοήτευση! Τα πράγματα γίνονται απλά, όταν είναι ανυπόκριτα και ανυστερόβουλα.
Ουδείς θα πρέπει να παρίσταται. Ουδεμία συνοδευτική τηλεκάμερα και καμιά δήλωση συμπαράστασης, υποσχέσεων κ.ο.κ  θα πρέπει να επιτρέπεται.
Ένα κλιμάκιο ειδικών εμπειρογνωμόνων να επισκέπτεται την περιοχή να αποτιμά τις ζημιές , να συμπαρίσταται ενεργά /πρακτικά - και όχι λεκτικά- στους κατοίκους να τους τακτοποιεί προσωρινά.
Να υποβάλλει άμεσα το πόρισμα /καταγραφή της και η Κυβέρνηση να παίρνει - εδώ, όχι εκεί - απόφασης ανακούφισης, βοήθειας.



Οι αντιπολιτευόμενοι να προτείνουν (στην Κυβέρνηση όχι στις τηλεκάμερες) μέτρα. Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει υπ' οψιν της /να συνυπολογίζει  τις τυχόν χρήσιμες  προτάσεις.
Το φαιδρό θέαμα κυβερνώντων και μη επί τόπου και οι υποσχέσεις  θα πρέπει να τελειώνουν.
Αλήθεια ποιός συμβούλεψε τον κο Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης να προβεί σε δηλώσεις (επιλέγω εκείνες για διετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ); Είναι σοβαρή αυτή η πρόταση;
Όχι πως δεν θα πρέπει να απαλλαγούν για δύο, και - κατ' εμέ - περισσότερα χρόνια, αλλά για τον ΕΝΦΙΑ ποιών (ανύπαρκτων πλέον) σπιτιών μιλάμε; των ...απουσιαζόντων "παρόντων" κτισμάτων, ή των ... μελλοντικών;




ΥΓ Δεκάδες, εκατοντάδες οι τομείς όπου επιβάλλεται να προσεγγιστούν διαφορετικά από όλους τους αρμόδιους. Αλλά και εμάς τους πολίτες.
      Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το τι προτείνει /προσφέρει  ο ένας και τι ο άλλος. Ανεπίτρεπτες κομματικές πλειοδοσίες επί των ερειπίων. ΚΟΜΜΑΤΟΚΑΡΑΒΟΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου