Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ελληνική ΑΟΖ και θαλάσσια οικόπεδα

Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Η αναγκαιότητα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ γίνεται όλο και πιο αισθητή λόγω των αιτήσεων που γίνονται στα θαλάσσια οικόπεδά της. Είχαμε ήδη υποψηφιότητες στα θαλάσσια οικόπεδα 1, 2 και 10 του μεγάλου γύρου αδειοδότησης, αλλά τώρα η κοινοπραξία Ελληνικά Πετρέλαια, Total και Exxon Mobil έκανε αίτηση σε δύο θαλάσσιες περιοχές Νότια της Κρήτης.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θεσπίσουμε το κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως ακριβώς το έκανε και η Κύπρος το 2004. Διότι όλες οι έρευνες που διεξάγονται εντός ελληνικής ΑΟΖ ως τώρα
γίνονται χωρίς να παρθεί άδεια από την Ελλάδα και κατά συνέπεια η πατρίδα μας δεν έχει καθόλου απολαβές απ’ αυτές.
Μάλιστα σε κάποια φάση μετά τις έρευνες της νορβηγικής εταιρίας PGS στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης και πριν από την έναρξη του γύρου αδειοδότησης με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα αγοράσαμε και ενσωματώσαμε στοιχεία απ’ αυτές τις έρευνες.
Αν θέλουμε να βγάλουμε θαλάσσια οικόπεδα και να υπάρχουν υποψηφιότητες από σημαντικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ θα βρίσκονται στα όρια άλλων ΑΟΖ όπως αυτή της Λιβύης, το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=32682&l=gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου