Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο, διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
       Είναι γεγονός ότι μια κοινωνία αν θέλει να επιβιώσει Ιστορικά, οφείλει να προσλαμβάνει συνεχώς και να αξιοποιεί το καινούργιο.
       Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης και όχι κάποιους καινούργιους να διοικούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά ούτε συνεχιστές της μοιραίας φαυλότητας.
       Χρειαζόμαστε επιτέλους πολιτικούς που δεν θα διεκτραγωδούν ακαταπαύστως για την κρίση, αλλά θα κάνουν ό,τι απαιτεί η οριστική έξοδος απ’ αυτήν.
       O ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος το λαϊκίστικο κύμα της αγανάκτησης που έφερε στην κοινωνία η κρίση, το χρησιμοποίησε καιροσκοπικά προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία.
      
Η διπλά εσφαλμένη προσπάθεια των αγανακτισμένων πολιτών να τιμωρήσουν τον «παλιό» πολιτικό κόσμο για τα λάθη του, έφεραν στην εξουσία μια κυβέρνηση της οποίας  υπουργοί συνομιλούν με ισοβίτες και  επιτίθενται κατά της δικαιοσύνης.
       Ο κ. Τσίπρας, πριν αναρριχηθεί στην εξουσία, επέμενε ότι «αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει» όταν ακριβώς τελείωνε το μνημόνιο και όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, υπέγραψε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο λόγω των δικών του λαθών.
       Στη συνέχεια κυβέρνησε επιμένοντας πως «το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο», μέχρι που προκάλεσε την αποχώρηση του ΔΝΤ και το χρέος κατέστη πράγματι αβίωτο.
       Και ύστερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας  η επιστολή δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα προς το ΔΝΤ.
       Η επιστολή αυτή που υπογράφουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, συνοδεύεται από μια λίστα 21 δεσμεύσεων  οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2018.
       Σ’ αυτήν αναφέρεται επίσης, ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα αξιολογείται από το ΔΝΤ ανά εξάμηνο και η πρώτη αξιολόγηση να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου του 2018 και η δεύτερη στις 15 Αυγούστου του ίδιου χρόνου.
       Σήμερα οι θεσμικά απαράδεκτες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύψουν την πολιτική τους απρέπεια.
       Αυτή η συντονισμένη επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης οδηγεί, πέραν από τα άλλα προβλήματα, στην απαξίωση ενός ακόμα κομβικού δημοκρατικού θεσμού.
       Έχουν ξεπεράσει κάθε θεμιτό όριο, μέσα στο πλαίσιο  μιας ευνομούμενης πολιτείας, οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της Δικαιοσύνης.
       Με προεξάρχοντα το γνωστό για τις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργό Υγείας και με την αγαστή συνεργασία του αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, έχουμε μια πρωτοφανή σε έκταση επίθεση κατά της δικαστικής εξουσίας.
       Καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις κατά δικαστών και συνεχίζουν ακάθεκτοι για κάθε απόφαση που θεωρούν ότι δεν συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους.
       Θα είναι τραγικό, αν θέλουμε να παραμείνουμε ευνομούμενη χώρα, αν οι επιδιώξεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας οδηγήσουν τα πράγματα στην απώλεια της εμπιστοσύνης στο κράτος δικαίου.
       Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που βρίσκεται στην εξουσία, φαίνεται ότι προσπαθεί να εφαρμόσει την ιδεολογία του μαρξισμού και λενινισμού κατά την οποία τα πάντα καθορίζονται από την πολιτική.
        Ωστόσο και στο παρελθόν κυβερνήσεις προσπάθησαν να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη.  Αυτό που γίνεται όμως σήμερα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
       Όμως, όλα αυτά πρέπει να τελειώνουν. Χρειάζονται νέες πολιτικές, ενταγμένες σε ένα εθνικό σχέδιο.
       Ύστερα από επτά χρόνια κρίσης, είναι καιρός να πάψει το μνημόνιο να είναι το μόνο υπαρκτό σχέδιο για τη χώρα. Και βεβαίως να πάψει να είναι το άλλοθι για την εξάντληση της κοινωνίας.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ .Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου