Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Επικίνδυνα παιχνίδια του θεότρελου Κιμ Γιόνγκ Ουν - Πύραυλος της Βόρειας Κορέας πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

E99B6A0D23A804E6C6571E1049067E85
Σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης, η Βόρεια Κορέα, εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας...

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.
Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.
Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα (00.06 ώρα Ελλάδας).
Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας είπαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ λίγο πριν τις 06.00 σήμερα.
Η ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αποκλιμακώθηκε μετά από αρκετές εβδομάδες όπου ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει πυραύλους κοντή στη νήσο Γκουάμ, επικράτεια των ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμππροειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.
Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα
To απόγευμα συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.Η έκτακτη σύγκληση του οργάνου πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα των ΗΠα και της Ιαπωνίας.
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε την εκτόξευση του πυραύλου ως μια πρωτοφανή απειλή, τη σοβαρότερη για την Ιαπωνία. Εκατομμύρια Ιάπωνες ξύπνησαν ακούγοντας σειρήνες και ανακοινώσεις με τις οποίες καλούνταν να βρουν καταφύγιο, καθώς ο βορειοκορεατικός πύραυλος πετούσε πάνω από την ιαπωνική επικράτεια. Ο πύραυλος έπεσε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του Χοκαΐντο, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.
Δεν διευκρινίστηκε πότε θα γίνει η συνάντηση του 15μελούς Συμβουλίου. Ο Σίνζο Άμπε είπε ότι σε 40λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συμφωνήθηκε να ασκήσουν νέες διπλωματικές πιέσεις στη Βόρεια Κορέα μετά από την εκτόξευση.
Σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap είπε ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων αποφάσισαν ότι θα απαντήσουν δυναμικά στην πρόκληση, περιλαμβάνοντας στην αντίδρασή τους και την πιθανότητα στρατιωτικών μέτρων, τα οποία όμως δεν διευκρίνισαν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βαλλιστικός πύραυλος ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο και τον οποίο η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει εναντίον της νήσου Γκουάμ, αμερικανικής επικράτειας στον Ειρηνικό Ωκεανό.
«Ο πύραυλος έφτασε το ύψος των 550 χλμ», είπε ο υπουργός Ιτσουνόρι Ονοντέρα σε δημοσιογράφους. Διασπάσθηκε σε τρία κομμάτια προτού πέσει στον Ειρηνικό, πρόσθεσε.
Η νέα εκτόξευση πυραύλου έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τη δοκιμή τριών βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας από την Πιονγιάνγκ.
Σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις που η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους πάνω από την Ιαπωνία – το 1998 και το 2009 – το κομμουνιστικό καθεστώς υποστήριξε ότι ήταν εξοπλισμένοι με δορυφόρο, και δεν ήταν οπλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου