Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Τιμήθηκαν για μια ακόμα χρονιά οι ήρωες και οι πεσόντες στο Βίτσι και στο Γράμμο (ΦΩΤΟ)

img_0980-700x400
Πολλά δεν ειπώθηκαν και πολλά δεν ακούστηκαν σε μια ακόμη Τελετή Μνήμης αλλά  και Τιμής σε αυτούς που έπεσαν στα χαρακώματα σε Βίτσι και στο Γράμμο ! Απούσα για μια ακόμη φορά η Πολιτεία από το Μνημόσυνο  όλων εκείνων  έπεσαν στα Χαρακώματα του Γράμου και στο Βίτσι...
και σε όσους έμειναν για πάντα εκεί ,άταφοι και άκλαυτοι στις Χαράδρες και στους αυχένες των Βουνών !
Μήπως αυτοί οι Πολεμιστές που έπεσαν εκεί πήγαν να πολεμήσουν χωρίς εντολή του Επίσημου Ελληνικού Κράτους ή χωρίς Διαταγή του Αρχιστράτηγου και των Γενικών Επιτελείων  των Ενόπλων Δυνάμεων ;
bitsi_2016_3
Αν και έχουμε πολλά να πούμε δεν θα το συνεχίσουμε ,γιατί θα πούμε άσχημα πράγματα και για τους Πολιτικούς και τους Στρατιωτικούς μας, που ξέχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και άφησαν το χρόνο να ξεθωριάσει τις θύμισες !
Εφέτος μια Μορφή από το μακρινό παρελθόν ήρθε να θυμίσει 67 ολάκερα χρόνια μετά ,μια λέξη που λέγεται Χρέος και όπως έλεγαν οι Παλαιότεροι Έλληνες το Χρέος είναι Χρέος Τιμής και πρέπει πάντα να ξοφλάτε!
bitsi_2016_3
Ο Απόστρατος  σήμερα  ο Συνταγματάρχης των Καταδρομών  Συναδινός Πλάτωνας, (φώτο) Διμοιρίτης τότε του 45ου Λόχου της Α’ Μοίρας Καταδρομών κατέλαβε με έφοδο των Καταδρομέων του την Κορυφή του Υψώματος !
img_0983
93 χρονών σήμερα Υπέργηρος αλλά πάντα  έφηβος στη ψυχή, αφηγήθηκε τα γεγονότα και δάκρυσε  φέρνοντας στη μνήμη τους τις αναμνήσεις των Καταδρομέων της Διμοιρίας που έπεσαν στο Βίτσι!
Για το Ηρωικό του Κατόρθωμα προτάθηκε και Τιμήθηκε με το Χρυσούν Αριστείον της Ανδρείας!
10325382_1395054924114182_4354820222006054723_n
Χρόνια ολάκερα κανείς δεν ήξερε τον Συνταγματάρχη  Πλάτωνα Συναδινό και κανείς δεν τον ανέφερε ,μόνο που ένας Αξιωματικός των Καταδρομών κάθε χρόνο έβγαζε τη Στολή του Καταδρομέα και ανηφόριζε στα Υψώματα με πολιτική Περιβολή, για να τιμήσει τους Καταδρομείς  της Α’ Μοίρας που έπεσαν στη Μάχη!
Σήμερα ο  ίδιος εκείνος  ο  Καταδρομέας ,Απόστρατος πια ο Στρατηγός  Λευτέρης Συναδινός ο Θρύλος των Καταδρομών ,το Φάντασμα της Μοίρας ,πήρε από το χέρι τον ήρωα θείο του και ανέβηκαν μαζί στο Βουνό !
bitsi_2016_5
Ένα Στεφάνι και πέντε λέξεις ήταν αρκετές να δακρύσει ο Ήρωας Συνταγματάρχης  …Ενώ ο Στρατηγός ακόμη και σήμερα ποτέ δεν έκανε  ποτέ λόγο για το  θείο του τον Συνταγματάρχη ε.α Πλάτωνα Συναδινό !
Ακόμη και σήμερα ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν οτι ο Στρατηγός Λευτέρης Συναδινός βρέθηκε και στην Κύπρο με τα γεγονότα του 74 ,χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι ακριβώς έκανε !
Ίσως κάποιοι να πούνε ότι αναμοχλεύουμε πάθη και μίση ,αλλά αυτά είναι η Ιστορία μας και  θα είναι για  πάντα εδώ ,όποιος λαός  τα  ξεχνάει χάνεται !
Καλά θα κάνουν και κάποιοι που Κραυγάζουν ακόμη και σήμερα  το «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ -ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ » ακόμη και σε καταλήψεις κτιρίων ,να στοχαστούν ,ποιοι και γιατί  αναμοχλεύουν Μίση και Πάθη ,όταν τους συμφέρει πολιτικά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου