Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ! Ο ΝΟΜΟΣ 4332/2015 και η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ στα ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ...


Σε αναβρασμό βρίσκεται η ελληνική κοινωνία με την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στα σχολεία της χώρας τα προσφυγόπουλα, ώστε να μην στερηθούν τη μόρφωση. 
Ευαισθησία για αυτά τα παιδιά ή απλά πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο των κυβερνώντων που καλύπτεται από το "πέπλο" της αλληλεγγύης; 
Η αλήθεια αποκαλύπτεται. 

Σύμφωνα με τον νόμο 4332/2015, "τέκνο αλλοδαπών που: 
«Αρθρο 1Α
Με δήλωση και αίτηση, λόγω γέννησης και φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Της εγγραφής του στην Α' τάξη ελληνικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της συνέχισης παρακολούθησης ελληνικού σχολείου κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης - αίτησης της παραγράφου 2.
β) Της προηγούμενης συνεχούς νόμιμης διαμονής του ενός εκ των γονέων του επί πέντε τουλάχιστον έτη πριν από τη γέννησή του.
Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετούς διαμονής, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.
Παράλληλα η παράγραφος ΙΒ διευκρινίζει ακόμα περισσότερο το θέμα.
Μετά το άρθρο 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας προστίθεται άρθρο 1Β ως ακολούθως:
«Αρθρο 1Β Με δήλωση και αίτηση, λόγω φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα
1. Ανήλικος αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, εφόσον έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση είτε εννέα τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο δεν προσμετράται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της απαιτούμενης φοίτησης αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση της αρμόδιας αρχής.
2. Αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτος Τμήματος ή Σχολής ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας εφόσον διαθέτει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα. Η δήλωση-αίτηση της παραγράφου 3 υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης από Τμήμα ή Σχολή ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Με λίγα λόγια ο νόμος αφήνει μεγάλα περιθώρια απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Ο κίνδυνος αλλοίωσης του της εθνικής ομοιογένειας του πληθυσμού είναι υπαρκτός. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το νόμο ΕΔΩ. 
Για το συγκεκριμένο θέμα, σχόλιο έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: 
"ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ" ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου