Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο Μακρόν

Γράφει ο
Κώστας Χατζιδάκης
Αξιότιμε, σεβαστέ, και φιλικέ προς τις Αξίες και τον άνθρωπο,
Κύριε Πρόεδρε
της Γαλλικής Δημοκρατίας
Χαρήκαμε βαθιά για την τιμητική επίσκεψη που κάνατε στην Αθήνα με θέσεις και δηλώσεις σας τόσο ωραίες.
Πρέπει να επισημανθεί όμως ότι αξία έχει, αυτή η γενική συγκινησιακή εικόνα να μην είναι μια ανακόλουθη λαμπερή επιφάνεια λόγων μόνο…
Και για να εστιάσω, θα ήθελα να λάβετε ένα στοιχείο -δείγμα γραφής τής εδώ πραγματικότητας- από έναν Έλληνα συγγραφέα, αντιστασιακό, αγωνιστή για ένα καλύτερο αύριο, που όχι μόνο οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και ο Βίκτωρας Ουγκώ μας δίδαξε να είμαστε, να απαιτούμε και να προσμένουμε.
Η αντίσταση λοιπόν προς το κακό και το άδικο, πολύ συχνά, όχι
μόνο δεν ενισχύεται και δεν επιβραβεύεται στην Ελλάδα αλλά και τιμωρείται, πράγμα απαράδεκτο που συγχρόνως αποθαρρύνει τον κάθε ιδεολόγο να αγωνιστεί!
Έχουμε παραδείγματα για αγώνες -ακριβούς παλιούς που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ (67-74) αλλά και- σημερινούς όπου… τιμωρούνται κιόλας! Σε αποκάλυψη καταχραστών που έφεραν την χώρα μας οικονομικά στην καταστροφή, οι ένοχοι, πλήρωσαν μεν στα κρατικά Ταμεία, αλλά εκδικητικά και για να μην πληρώσουν κι άλλα, καταδιώκουν δικαστικά τους αγωνιστές πολίτες που τους ξεσκέπασαν, επειδή ξέρουν καλά ότι η... "ιδανική πολιτεία" που εσείς οραματίζεστε, αρνείται το λογικά και ηθικά αυτονόητη: Να χορηγήσει τα παραστατικά των προστίμων τους που αυτομάτως θα δικαίωναν τον καλό πολίτη! Εισέπραξε το κράτος τα χρήματα και πέραν τούτου ουδέν. Καταξοδευτήκαν ευσυνείδητοι πολίτες, βάλλονται δικαστικά, και ούτε καν απαντούν σε αιτήματα και εκκλήσεις τους οι υπεύθυνοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες τού αξιαγάπητου πρωθυπουργού μας, αν και γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί… ΤΥΧΑΙΑ;
Θα επανέλθω στον Ουγκώ που είχε πει: «Η Ελευθερία θα πρέπει να είναι δίκαιη, αλλά και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι Ελεύθερη»!
Μήπως λοιπόν στην πραγματικότητα αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει μια τεράστια απόσταση μεταξύ των προστατευόμενων ενόχων εδώ, και των όσων ευαγγελίζεστε εσείς και ο πρωθυπουργός μας με επίσημες δηλώσεις σας στην Πνύκα περί Ευρωπαϊκών Αξιών;…
Ας είστε βαθύτερα ενήμερος, άρα και ανήσυχος μάλλον μετά τα αναφερόμενα εδώ, και ας εντείνετε σχετικά τις προσπάθειές σας (κάτι που έκανε και ο υποφαινόμενος στα μέχρι τώρα 16 βιβλία του και στις 1800 τηλεοπτικές εκπομπές του, που θα μείνουν για να ζωγραφίζουν με τα αληθινά του χρώματα τον κόσμο μας, ετούτου του σήμερα...)
Με ειλικρινή εκτίμηση και σεβασμό,
(Ο κ. Κώστας Χατζιδάκης, πολιτικός συγγραφέας, μέλος της Αντίστασης, είναι Πρόεδρος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΞΙΩΝ)

(Στάλθηκε και στην Γαλλική Πρεσβεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου