Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος
Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τα ζητήματα της εγχώριας ναυτιλίας και ιδιαίτερα με δύο μεγάλους τομείς, της ακτοπλοϊας και της μεταφοράς και μεταφόρτωσης μικροφορτίων στα λιμάνια, στα αγκυροβόλια των μεγάλων πλοίων και στις εγκαταστάσεις πετρελαίου στην περιοχή Σαρωνικού, γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν, τον μεγάλο και σκληρό ανταγωνισμό, την πειρατεία στα αγκυροβόλια, το εμπόριο ναρκωτικών και το εκτεταμένο λαθρεμπόριο που γίνεται.
Συγκρούσεις, και βυθίσεις πλοίων, φωτιές, δολοφονίες στελεχών, εκπαραθυρώσεις πλοιοκτητών, δολιοφθορές και καρφώματα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν, πέραν των σκληρών αντιδικιών στις αίθουσες των δικαστηρίων με ψευδομάρτυρες και
χαλκευμένα στοιχεία.
Όλα αυτά γίνονται επί πολλές δεκαετίες, υπό την ανοχή, για να μην πούμε προστασία των κυβερνήσεων, πολιτικών, τοπικών αρχόντων και διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι εθελοτυφλούν. Πολλοί μεγάλοι σήμερα εφοπλιστές έχτισαν την αυτοκρατορία τους ξεκινώντας από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ αποδοτικές.
Περιστατικά όπως αυτό της βύθισης του πλοίου “Αγία Ζώνη ΙΙ”, του λαθρεμπορίου από το “Λασσαία”, του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα και αυτό του “Noor Ι” με τα ναρκωτικά, με το οποίο αποκαλύφθηκε και η άμεση εμπλοκή υπουργών, κρατικών λειτουργών, εφοπλιστών και ανθρώπων του υποκόσμου, είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης αυτής.
Κάθε φορά που αποκαλύπτονται περιστατικά σαν κι αυτά είτε εξ ατυχήματος είτε λόγω ατυχούς ευσυνειδησίας κάποιου αδέκαστου κρατικού λειτουργού, οι πολιτικοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλληλοκατηγορούνται στα έδρανα του κοινοβουλίου, αλλά στην συνέχεια δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να διορθωθεί η κατάσταση.
Υπάρχει μία εκ συστήματος αδράνεια σε ότι αφορά τους ελέγχους και τη σύννομη λειτουργία πλοίων και επιχειρήσεων και μία τελματώδης καθυστέρηση στην λειτουργία της επιβολής του νόμου και απονομής δικαιοσύνης στις παράνομες δουλειές του λιμανιού!
Σήμερα παρακολουθούμε μία ακόμη θεατρική παράσταση στο κοινοβούλιο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή την βύθιση του πλοίου "Αγία Ζώνη ΙΙ", που εξ ατυχήματος έρχεται στο κοινοβούλιο λόγω της ρύπανσης που προκλήθηκε.
Ο υπουργός ναυτιλίας αυτό-γελοιοποιείται, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υποβαθμίζει τον εαυτό του ερχόμενος σε λεκτική αντιπαράθεση με προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς με τον υπουργό και ακόμη χειρότερα με την γυναίκα που τον συνοδεύει λόγω της αναπηρίας του και έχει αναγορευθεί σε σύμβουλό του.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς όχι μόνο για την υπόθεση της ρύπανσης, αλλά και γιατί συνεχίζει να μην καθαρίζει… “τον κόπρο του Αυγέα”… (κατά τον κ. Τσίπρα) στην εγχώρια ναυτιλία και στις δουλειές του λιμανιού. Την βρώμικη αυτή κατάσταση την oποία παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Και όταν οι ενέργειες όλων εξαντληθούν σε γελοίες κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, θα περιμένουμε να δούμε και άλλα τέτοια ατυχήματα και δυστυχήματα, τα οποία αποτελούν συνεχή κίνδυνο για την κοινωνία και επιβεβαιώνουν το σφιχτό εναγκαλισμό του πολιτικού συστήματος με τα συμφέροντα της μαφίας του λιμανιού.
Αλήθεια, αφού τα κόμματα ισχυρίζονται ότι θέλουν την εξυγίανση της ναυτιλίας και του λιμανιού, γιατί δεν ξεκινούν μία συζήτηση γι αυτό, και γιατί δεν φέρνουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση, ώστε να μπουν οι βάσεις για την εξυγίανση και ταυτόχρονα να φανεί ποιος πραγματικά την θέλει και ποιος όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου