Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ (4-12 Φεβρουαρίου 1945)

Γράφει ο πολίτης Παν. Παπαγαρυφάλλου
(βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων)

Ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Κώστας Καραγιώργης (που αγρίως δολοφονήθηκε από την κλίκα του Ν. Ζαχαριάδη γύρω στα 1950), αναφερόμενος στις αποφάσεις των «μεγάλων συμμάχων» της διασκέψεως της Κριμαίας σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, μεταξύ των άλλων γράφει στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» τον Μάρτιο του 1945 και τα παρακάτω:

«Η Γερμανία θα καταβάλλει αποζημιώσεις για όσες καταστροφές προκάλεσε. Η πληρωμή δεν θα εξαρτηθεί από την καλή θέληση μιας τυχόν νέας «Βαϊμαρικής»  Γερμανίας, ούτε θα καταποντισθεί στη λογαριθμική γραφειοκρατία της Γερμανίας. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε είδος και η Συμμαχική Επιτροπή Αποζημιώσεων θα εδρεύει μόνιμα στη Μόσχα». (Αναδημοσιεύεται  στο: «Κώστας  Καραγιώργης: «Από τη Βάρκιζα ως τον εμφύλιο πόλεμο», επιμέλεια Μαρίας Καραγιώργη, εκδ. «Διάλογος», Αθήνα 1977, σελ. 95)
Τι λένε οι Συριζαίοι και οι του Περισσού;;;
Γιατί σιωπούν;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου