Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τους πήρε το ποτάμι…

Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης
Αυτή η ιστορία με το κόμμα του ποταμιού ήταν από την αρχή περίεργη.
Ξεφύτρωσε ξαφνικά από το πουθενά, και είχε από την αρχή υπερβολική προβολή από τα ΜΜΕ, σε σημείο που εύλογα να μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ήταν κατασκεύασμά τους για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό.
Από ιδεολογικής πλευράς ο προσανατολισμός του ήταν εντελώς ασαφής, κάτι μεταξύ σοσιαλιστικού, κεντρώου και κεντροδεξιού χώρου, με υποψήφιους που η πολιτική τους προϊστορία ήταν από διάφορους χώρους.  Άλλωστε και ο ίδιος ο τίτλος του ήταν εντελώς πρωτότυπος για πολιτικό κόμμα και δεν παραπέμπει πουθενά. Ένα ποτάμι συλλέγει νερά από διάφορες πηγές και καταλήγει πάντα στη θάλασσα ή σε κάποια λίμνη.

Χάρις στην υποστήριξη των ΜΜΕ κατόρθωσε να εισέλθει στη Βουλή. Απορώ αυτοί που το ψήφισαν τι ήλπιζαν ότι θα προσφέρει στον τόπο.
Προχθές όμως στη Βουλή αποκαλύφθηκε ένα τουλάχιστον μέρος του σκοπού του. Γιατί μόνο αυτό διαχώρισε τη θέση του από τη γραμμή που, επί τέλους, αποφάσισαν να ακολουθούν  τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να μην ψηφίζουν δηλαδή τα αριστερίστικα και αντεθνικά νομοθετήματα τα οποία η κυβέρνηση, λόγω της αντιφατικής σύνθεσής της,  δεν μπορούσε να υποστηρίξει η ίδια με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
Το νομοθέτημα για την ταυτότητα φύλου, όπως ήρθε, με το δήθεν κοινωνικό του περίβλημα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια της επικίνδυνης και άθεης αυτής κυβέρνησης να νοθεύσει την ομοιογένεια , την πίστη και την ταυτότητα του Ελληνικού λαού. Γιατί το δήθεν δικαίωμα που αποδίδει σε μία κατηγορία συνανθρώπων μας που έχουν, ή προφασίζονται ότι έχουν, κάποια ιδιαιτερότητα φύλου, καθόλου δεν εξυπηρετεί τους ίδιους, αλλά αντίθετα παρασύρει  και όσους έχουν μία αρχική προδιάθεση προς την κατεύθυνση αυτή που είναι αντίθετη στη φύση, αντί να τους ωθεί να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στη φυσιολογική οδό. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι εκείνους που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν καταχρηστικά το νόμο αυτό για να αποκτήσουν διάφορα ευεργετήματα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου (δημιουργία μονοφυλικών «οικογενειών»,  λήψη συντάξεων και επιδομάτων, «υιοθεσία» τέκνων, απαλλαγή από στρατιωτικές υποχρεώσεις κλπ.).
Έτσι με την αδιανόητη συμπεριφορά του, να ψηφίσει,  μόνο αυτό από όλη την αντιπολίτευση, το επαίσχυντο νομοσχέδιο, αφενός βοήθησε την κυβέρνηση να αποφύγει την ήττα και την κρίση που θα ξεσπούσε από την καταψήφιση του νομοσχεδίου της, και αφετέρου κατάφερε καίριο πλήγμα στη χώρα.
Ταυτόχρονα αποκάλυψε και ένα μέρος του πραγματικού σκοπού του. Να αλλοιώσει δηλαδή την ομοιογένεια του Ελληνικού λαού και να υποβαθμίσει το ρόλο της οικογένειας και της θρησκείας που ήταν πάντα τα θεμέλια του έθνους μας.
Και οι δύσμοιροι βουλευτές του,  που ψήφισαν έτσι,  γιατί προφανώς φοβήθηκαν ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση και να τελειώσει πρόωρα η βουλευτική τους θητεία, δεν συνειδητοποίησαν ότι τους πήρε το ποτάμι και   κυλούν ολοταχώς προς τη θάλασσα.
Γιατί δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί άνθρωπος να τους ξαναψηφίσει, ούτε αυτούς ούτε τον αρχηγό τους,  που θέλει μάλιστα να γίνει και πρόεδρος της κυοφορούμενης νεκρανάστασης της πασοκοαριστερής παρέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου