Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η ΣΥΦΙΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ....

Ενδιαφέρον έχει η ιστορία με τον πατέρα της μεγάλης μας ηθοποιού, Τζένης Καρέζη (κατά κόσμον Ευγενίας Καρπούζη). Ο καθηγητής Μαθηματικών και Γυμνασιάρχης Κώστας Καρπούζης ήταν γνωστός Εθνικόφρων και Βασιλόφρων των Αθηνών.
Επί Κατοχής και Συμμοριτοπολέμου ανακατεύτηκε με τις Εθνικές Οργανώσεις και μπήκε στο στόχαστρο των Αριστερών. Όταν το 1948 η κόρη του η Τζένη εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει ηθοποιός, ο Καρπούζης αντέδρασε άγρια. Η Τζένη έφυγε από το σπίτι και σε λίγο την ακολούθησε κι η μητέρα της η Θεώνη, που ήταν εθνικόφρων δασκάλα.
Τα χρόνια πέρασαν, η Ευγενία Καρπούζη έγινε η μεγάλη πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη, αλλά αρνιόταν πεισματικά να δεί τον «Δοσίλογο» πατέρα της!.. Το 1969, ο Κώστας Καρπούζης χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της για δεί την κομμουνίστρια κόρη του μετά από 20 χρόνια.
 Άνοιξε ο γαμπρός του ο Κώστας Καζάκος, τον έβαλε στο σαλόνι (όπως διηγείται ο ίδιος ο Καζάκος) αλλά η Καρέζη μόλις τον είδε, τον έβρισε και τον διέταξε να σηκωθεί και να φύγει!..
Απογοητευμένος ο συνταξιούχος Γυμνασιάρχης Καρπούζης δεν ξαναείδε ποτέ την κόρη του και μετά από δύο χρόνια (1971) σκοτώθηκε σε τροχαίο, χωρίς η Καρέζη να πάει στην κηδεία του!.. Ιδού πού οδηγεί η Σύφιλη της Αριστεράς: Η φιλάνθρωπη με τους Λαθρομετανάστες Τζένη Καρέζη φέρθηκε ελεεινά στον Γυμνασιάρχη πατέρα της επειδή ήταν Δεξιός και Πατριώτης!...
"Κοινός Νούς" - Εφημερίδα "Στόχος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου